El cafè és una de les begudes més consumides per les seves propietats i per l'ús social que se li atribueix. A més de ser una bona excusa per trobar-se al voltant d'una taula, la presència de cafeïna és una gran font d'energia per començar el dia i el seu sabor també incentiva el consum. Alguns el prenen sol i altres amb llet per combatre l'amargor, i també hi ha qui el combina amb altres aliments perquè sigui més sa.
Sigui com sigui, és molt important saber triar-lo bé si s'opta per fer-se'l a casa. En aquest sentit, un dietista ha explicat quin és el millor tipus de cafè i quin és el que cal evitar quan es va al supermercat. El també tiktoker Fran Susín comença afirmant que cal "evitar sempre" les càpsules. El motiu és que contenen metalls i plàstics que són disruptors endocrins, que no són bons per a la salut.
@fransusin_ Cómo elegir el mejor café para tu salud cardiovascular y digestiva. #fransusin#mercadona
♬ sonido original - Fran Susín ®️ DIETISTA
Un cop confirmat que cal anar a buscar el cafè de gra i no molt, hi ha una altra apreciació que cal tenir en compte. "Ha de ser sempre natural, ni torrefacte ni barreja". En el cas del cafè torrat, el dietista explica que ha estat tractat a altres temperatures, sol ser de baixa qualitat i se li afegeix sucre. Això, resumidament, vol dir que perdrà qualitats, el mateix que passa amb el cafè de barreja.