Un dietista revela quin cafè no s'ha de comprar mai al supermercat

Fer una bona elecció és clau per aprofitar els beneficis, ja que alguns dels productes que es venen han estat manipulats i poden perdre qualitat

Triar bé el cafè és clau per aprofitar els seus beneficis
Triar bé el cafè és clau per aprofitar els seus beneficis | Christina Rumpf / Unsplash
Redacció
11 de juliol de 2024, 21:31
Actualitzat: 12 de juliol, 15:07h

El cafè és una de les begudes més consumides per les seves propietats i per l'ús social que se li atribueix. A més de ser una bona excusa per trobar-se al voltant d'una taula, la presència de cafeïna és una gran font d'energia per començar el dia i el seu sabor també incentiva el consum. Alguns el prenen sol i altres amb llet per combatre l'amargor, i també hi ha qui el combina amb altres aliments perquè sigui més sa.

Sigui com sigui, és molt important saber triar-lo bé si s'opta per fer-se'l a casa. En aquest sentit, un dietista ha explicat quin és el millor tipus de cafè i quin és el que cal evitar quan es va al supermercat. El també tiktoker Fran Susín comença afirmant que cal "evitar sempre" les càpsules. El motiu és que contenen metalls i plàstics que són disruptors endocrins, que no són bons per a la salut.

@fransusin_

Cómo elegir el mejor café para tu salud cardiovascular y digestiva. #fransusin#mercadona

♬ sonido original - Fran Susín ®️ DIETISTA

Un cop confirmat que cal anar a buscar el cafè de gra i no molt, hi ha una altra apreciació que cal tenir en compte. "Ha de ser sempre natural, ni torrefacte ni barreja". En el cas del cafè torrat, el dietista explica que ha estat tractat a altres temperatures, sol ser de baixa qualitat i se li afegeix sucre. Això, resumidament, vol dir que perdrà qualitats, el mateix que passa amb el cafè de barreja.