Just abans que faci un any de la seva mort, s'ha anunciat que el restaurant de Fermí Puig, tornarà a obrir. Aquesta vegada amb el nom de Fonda Balmes. L'històric restaurant del cuiner català va tancar el maig de l'any passat i reobrirà el 15 de juliol.
Els líders de la nova etapa són Josep Maria Masó, que serà el xef del restaurant, i Alfred Romagosa, que serà el responsable de sala. Romagosa erá íntim amic de Puig, amb qui va compartir vint-i-cinc anys de feina i Masó era el xef del restaurant Tagana. La intenció de la nova Fonda Balmes és apostar per la cuina catalana tradicional.
En una publicació a Instagram, expliquen que l'estil de cuina del restaurant serà "de memòria, de tradició, de receptari, de tota la vida, arrelada al territori, amb el respecte per allò que ja existia i amb el desig de tornar a posar en valor sabors, gestos i costums que formen part de qui som."
Fermí Puig era també un gran seguidor del futbol i del Barça, i aquesta obsessió es materialitzarà a la Fonda Balmes. Hi haurà un espai del restaurant ambientat en una biblioteca amb tot de material de l'Espai Barça i pensat per fer-hi una copa.
Un altre dels elements distintius del nou restaurant seran els carros, en què els cambrers traslladaran la carn, el vi i el formatge. Seran els carros originals del Drolma, el restaurant de Puig. Una altra novetat serà una barra on s’oferiran aperitius encara per definir. Començarà a funcionar al setembre, de 17 a 00.30 h, i conviurà amb el restaurant més formal.