L'error freqüent a l'hora de cuinar amb espècies que n'espatlla el gust i la textura

Una experta alerta dels inconvenients d'aplicar els productes directament des del recipient

Redacció
25 de novembre de 2024, 16:10
Actualitzat: 16:12h
Espècies, en una imatge d'arxiu
Espècies, en una imatge d'arxiu

Cada cultura gastronòmica té les seves espècies. No n'hi ha cap que no en faci servir alguna. I és que són unes grans aliades a l'hora de potenciar el sabor i fins i tot conservar els aliments durant més temps sense afegir gaires calories. Avui dia tothom les guarda en els petits recipients tubulars amb forats a la punta dissenyats per aplicar-les directament. Si bé, aprofitar-los és un error, tal com alerta l'experta Juliana Perpén en una entrevista a 20 minutos.

El problema d'aplicar les espècies directament des del pot és que afavoreix l'entrada d'humitat al recipient, la qual cosa espatla el gust i la textura de la mateixa espècia. Per això, Perpén recomana fer servir una cullera per transportar-les des del pot fins al plat.

També subratlla altres errors comuns a l'hora de cuinar amb espècies, com per exemple evitar comprar-les en grans quantitats. "Les espècies també caduquen", avisa, i per això demana optar per mesures més petites que s'hagin de fer servir en un període de temps no massa llarg.