Un estudi de l'Institut de Tecnologia d'Illinois, als Estats Units, ha demostrat que el consum diari de dos mangos, unes 100 calories, ajuda a reduir els nivells de concentració d'insulina i a millorar la sensibilitat a l'hormona en adults amb sobrepès, obesitat o una inflamació crònica de baix grau. Els resultats, publicats a la revista Nutrients subratllen com unes senzilles eleccions dietètiques podrien contribuir a reduir el risc d'afeccions cròniques estretament vinculades a la salut cardíaca, com la diabetis de tipus 2.
La investigació, realitzada amb 48 adults d'entre 20 i 60 anys, va examinar com afectava la inflamació i la sensibilitat a la insulina el consum de mangos frescos en comparació amb un aliment de control calòric (gelats italians). Els resultats van mostrar que els participants que van menjar mango van experimentar reduccions significatives de la resistència a la insulina, alhora que també va millorar la funció de les cèl·lules beta i la capacitat del pàncrees de produir i alliberar insulina.
Al cap de quatre setmanes, les concentracions d'insulina en resposta a una prova de tolerància oral a la glucosa (PTGO) del grup del mango eren significativament inferiors a les de l'inici de l'estudi, mentre que al grup de control no es van observar canvis. "Controlar la glucèmia no consisteix només a vigilar els nivells de sucre en sang, sinó també a millorar la sensibilitat a la insulina", afirma Indika Edirisinghe, doctora i professora de Ciència dels Aliments i Nutrició, que apunta que l'estudi suggereix que afegir mangos frescos a la dieta és una manera senzilla i agradable d'aconseguir-ho.