En el món globalitzat d'avui, evitar productes nocius per a la salut en la dieta del dia a dia és tot un repte. L'oferta és tan àmplia que són pocs els qui aconsegueixen mantenir-se allunyats de les grans substàncies prohibides o permeses en baixes dosis pels nutricionistes, com és el cas del sucre. En aquest sentit, el nutricionista Pablo Ojeda ha alertat en una entrevista a Las mañanas Kiss que els productors de refrescos fan servir alguns trucs per amagar que en porten.
"El sucre en excés és el pitjor per a la salut", ha afirmat abans de subratllar que cal conscienciar que el sucre es troba en la pràctica totalitat dels refrescos. El problema és que n'hi ha molts que els camuflen, ha explicat. "Tot i que a l'etiqueta digui 'mel', 'sucre integral' o 'sucre moreno', continua sent sucre", ha reiterat.
El fet és que les empreses fan servir sinònims no identificables pel consumidor per tal que no rebutgin el producte. Així, en comptes d'indicar que un dels ingredients del refresc és sucre, diuen que conté sacarosa, fructosa, maltosa, xarop de glucosa, dextrina, xilitol o ribosa, entre molts altres conceptes equiparables al sucre. El consum recurrent d'aquests ingredients, tal com alerta l'Associació Mèdica Mundial (AMM), pot provocar malalties "no transmissibles" com la diabetis, malalties dentals i altres malalties relacionades amb l'obesitat.