I per fregir, quin és millor: oli d'oliva o de gira-sol?

La farmacèutica Boticaria García explica quin és el més sa a l'hora de fregir aliments en un vídeo a Instagram

Oli reciclat després d'utilitzar-lo per fregir
Oli reciclat després d'utilitzar-lo per fregir | Mui.today
Redacció
07 de gener de 2025, 22:03

L'oli d'oliva és un dels aliments bàsics de la dieta mediterrània i, per tant, de les nostres cuines. Indispensable en la majoria de receptes, l'or líquid que es produeix a Catalunya és també un dels productes més consumits. N'hi ha de marques i elaboracions ben diverses, i està reconegut que el verge extra és el de més qualitat.

Ara bé, tot i saber-ho, sovint ens preguntem si l'oli d'oliva és l'adequat per fregir o val la pena optar per un altre, com ara el de gira-sol. Quin és millor i més recomanable per a fregir aliments? Boticaria García, una farmacèutica instagramer, ha volgut tancar el debat amb un vídeo.

"Quan els escalfem a altes temperatures, tots dos pateixen una oxidació de les molècules, produint peròxids, aldehids i acetones". Això comporta que si s'escalfa més del compte l'oli pot arribar a ser tòxic. Sigui com sigui, l'experta conclou que el millor és el d'oliva, ja que és "més saludable".