L'oli d'oliva és un dels aliments bàsics de la dieta mediterrània i, per tant, de les nostres cuines. Indispensable en la majoria de receptes, l'or líquid que es produeix a Catalunya és també un dels productes més consumits. N'hi ha de marques i elaboracions ben diverses, i està reconegut que el verge extra és el de més qualitat.
Ara bé, tot i saber-ho, sovint ens preguntem si l'oli d'oliva és l'adequat per fregir o val la pena optar per un altre, com ara el de gira-sol. Quin és millor i més recomanable per a fregir aliments? Boticaria García, una farmacèutica instagramer, ha volgut tancar el debat amb un vídeo.
"Quan els escalfem a altes temperatures, tots dos pateixen una oxidació de les molècules, produint peròxids, aldehids i acetones". Això comporta que si s'escalfa més del compte l'oli pot arribar a ser tòxic. Sigui com sigui, l'experta conclou que el millor és el d'oliva, ja que és "més saludable".