Darrerament, s'ha posat de moda menjar açaí bowls amb guarnicions diverses. Des d'un xarop de xocolata a un coco fresc trossejat, passant per la crema de cacauet. Aquest darrer ingredient, típic de la cuina estatunidenca i cada cop més habitual al rebost de les llars catalanes, s'utilitza també per fer torrades per esmorzar o berenar, així com per acompanyar un iogurt.
Preparar la crema de cacauet casolana és molt fàcil: només cal triturar els fruits secs a poc a poc fins a obtenir la crema amb la textura que més ens agradi, més densa o més líquida. Es tracta d'un producte bastant saludable, ja que conté una gran quantitat de fibra, greixos monoinsaturats i proteïnes vegetals. Però no tothom n'hauria de prendre.
Evidentment, les persones amb al·lèrgia als cacauets han d'evitar la crema. Tot i que sembla lògic, algunes vegades no som conscients dels ingredients que contenen els aliments que prenem i, sense adonar-nos, podríem introduir la crema de cacauet al plat d'un al·lèrgic. Tampoc és especialment recomanable per a les persones que tenen al·lèrgies a altres fruits secs.
En segon lloc, les persones que volen baixar de pes. No és gaire recomanable prendre crema de cacauet en aquests casos, ja que es tracta d'un producte molt calòric. Així, és millor reduir molt el seu consum o evitar-lo perquè no dificulti aconseguir els objectius.
Finalment, el tercer grup de persones que hauria d'evitar la crema són els hipertensos. La quantitat de sodi que conté la crema de cacauet, sobretot en les de compra, que contenen sal afegida, pot augmentar la tensió de qui en pren. Així, és millor que si ja es té la pressió arterial alta s'eviti la crema.