Guardes la llet a la porta de la nevera? Un fabricant ho desaconsella

Una especialista d'una marca d'electrodomèstics apunta que es tracta de la zona més càlida perquè s'obre amb freqüència

Una ampolla de llet a la porta d'una nevera
Una ampolla de llet a la porta d'una nevera | Cottonbro studio / Pexels
Redacció
22 de gener de 2025, 11:18

La llet és un aliment clau per a la dieta i un dels més consumits a tot el món. Per esmorzar, amb el cafè... és un ingredient fonamental pels infants, però també pels adults per la gran quantitat de calci, vitamines i fòsfor que conté. Ara bé, se sol vendre en envasos d'un litre i això també implica que s'hagi de mantenir a casa durant diversos dies.

Tothom guarda la llet a la nevera. Malgrat que als supermercats la trobem a les estanteries i ben allunyada del fred, un cop oberta a casa sempre s'ha de mantenir en un espai fred. És en aquest sentit que gairebé tothom opta per guardar el tetrabric de llet a la porta de la nevera. D'aquesta manera també s'estalvia espai en un electrodomèstic que sovint està carregat d'aliments amb previsió de no haver de fer la compra en uns quants dies.

Doncs bé, un fabricant d'electrodomèstics desaconsella posar la llet a la porta de la nevera. Qui ho explica és Salah Sun, director de Gestió de Productes de Beko al Regne Unit. En declaracions al mitjà britànic Express, l'especialista apunta que té conseqüències negatives tant per a l'estat de la llet com per a l'economia de la llar.

Sun explica que la mala organització de la nevera és per una qüestió estètica, tot detallant que la porta de la nevera és la zona més càlida perquè s'obre amb freqüència. Per aquest motiu recomana posar-hi altres begudes, mentre que creu que la llet s'ha de situar en les estanteries intermèdies. Allà, diuen des de Beko, hi ha les "condicions ideals" per als productes làctics, mentre que al calaix inferior, el més fred, s'hi han de guardar les carns crues.