Harvard alerta de quatre aliments prohibits que perjudiquen la memòria

Una psicòloga nutricional de la universitat recomana limitar la ingesta de determinats productes que malmeten el cervell

Un refresc de cola, en una imatge d'arxiu
Un refresc de cola, en una imatge d'arxiu | Unsplash / sorin popa
Redacció
07 de gener de 2025, 14:09

La salut cerebral depèn en gran manera dels hàbits de vida, que van des de l'activitat intel·lectual fins a l'alimentació. En aquest sentit, la psicòloga nutricional de la Universitat de Harvard i directora d'aquesta branca a l'Hospital General de Massachusets (Estats Units) Uma Naidoo assenyala en els seus llibres diversos aliments que convé evitar o, com a mínim, reduir.

En destaca quatre que perjudiquen especialment la memòria. El primer són els aliments ultraprocessats, que contenen ingredients industrials com conservants, colorants, sucres afegits i greixos afegits que provoquen malalties diverses i generen addicció. El segon són les llavors processades i industrials, com els olis ultraprocessats de gira-sol, soja i blat, per exemple, que eliminen antioxidants naturals com la vitamina E.

En tercer lloc, Naidoo destaca els sucres afegits o refinats presents a molts refrescs, postres o aliments industrialitzats. Aquests provoquen pics de glucosa i poden provocar malalties cardiovasculars que afecten el cervell. Finalment, demana evitar o reduir els edulcorants artificials, que tot i ser substitutius del sucre, tenen els mateixos efectes en l'organisme.

Arxivat a