Ho fas malament: l'error freqüent que provoca que els tomàquets tinguin menys gust

La temperatura en què es conserva aquesta fruita té importants implicacions en la seva qualitat i durada

Un tomàquet
Un tomàquet | Immo Wegmann / Unsplash
Redacció
13 d'octubre de 2024, 11:28

El tomàquet és una de les perles de la gastronomia catalana i mediterrània. No hi ha un bon plat sense tomàquet. N'hi ha de molts tipus, mides i qualitats, però és imprescindible conservar-los de manera correcta per gaudir-los plenament i no espatllar el seu gust. Això sí, no es pot tenir tot.

La ciència diu que conservar els tomàquets a la nevera permet allargar la seva vida útil. Si bé, l'increment de la durabilitat va en detriment del gust. El xef Heinz Wutz explica al seu compte d'Instagram que el gust del tomàquet és determinat per components que es troben a les membranes cel·lulars, que queden malmeses per les baixes temperatures.

Així, el fred provoca la pèrdua de compostos relacionats amb el gust dels tomàquets, pel qual la millor opció és mantenir-los en temperatura ambient en un bol fruiter. Així, i conservant sempre el peduncle, es pot arribar a gaudir del millor tomàquet, tot i que calgui fer-ho de pressa abans que es faci malbé.