Els tomàquets són un dels aliments indispensables en qualsevol dieta. A banda d'aportar-nos pingues beneficis, també permet elaborar receptes de moltes maneres diferents. A Catalunya ens encanta el pa amb tomàquet, però també l'utilitzem en rodanxes per a amanides o en líquid per a fer sopes fredes o salses per a carns, peixos, pastes o arrossos.
Doncs bé, de la mateixa manera que és molt consumit, a Catalunya i a la resta de l'Estat els millors solen ser els que creixen a l'estiu. Per conservar-los ara que arriba el fred, un xef ha compartit un senzill truc que farà que aquests fruits es mantinguin frescos i en bon estat almenys durant un mes sencer.
El xef Saúl Reyes compta amb més de dos milions i mig de seguidors a Instagram, des d'on habitualment comparteix consells vinculats a la cuina i a la gastronomia. Ara, ha explicat aquest truc per mantenir frescos els tomàquets. El que cal fer és simular una bossa d'envasatge al buit. Per aconseguir-ho, només caldrà una canyeta de beure.
El primer pas és agafar una bossa típica de congelar, posar-hi un tovalló de cuina i llavors col·locar-hi els tomàquets. Un cop fet això, s'ha d'agafar la canyeta, posar-la dins la bossa per un petit compartiment i absorbir l'aire que hi ha dins. Com es pot veure en les imatges compartides per Reyes, la bossa genera l'efecte de buit. A la nevera i tot plegat permetrà utilitzar el producte en qualsevol moment del mes.