Les llaunes de conserva són un gran aliment pel que fa a la comoditat: obrir una llauna i ja et pots alimentar. Una tonyina en llauna o unes sardines et poden salvar en algun moment en què necessitis menjar alguna cosa ràpida i no tinguis temps o simplement tinguis la nevera buida. A més, la seva llarga caducitat fa que sempre puguem tenir llaunes al rebost. Ara bé, aquests productes també tenen alguns inconvenients.
El primer de tot és el sodi a conseqüència de la sal. Un excés de sal, necessària per a la conservació, fan que ens pugi la tensió, gens recomanable per la nostra salut. A més, també tenen una gran quantitat de greixos i calories. Si estàs buscant perdre pes o no engreixar-te, aquests productes no són per tu.
A més, hi ha diversos estudis que confirmen que hi ha substàncies químiques que ens arriben a l'organisme. Aquest parla del bisfenol A, un dels components que s'utilitzen per recobrir la llauna i que pot acabar entrant al menjar i, per tant, al nostre cos. Aquest material també és present en ampolles d'aigua o de llet, alguna vaixella o els revestiments dels microones.
Un excés d'aquest material dins el cos podria arribar a ser perjudicial, per tant, és important no abusar dels aliments en llauna per, d'aquesta manera, evitar el bisfenol A. És recomanable consumir entre dues i tres llaunes a la setmana. Ara bé, si ets una persona que pateix que tensió alta o problemes a les artèries, s'hauria de reduir el nombre de llaunes o escollir les opcions sense sal o sense oli.