Aquests són els tres pitjors aliments pel cor, segons un estudi de Harvard

El consum habitual d'aquests productes augmenta la pressió arterial, eleva el colesterol "dolent" i promou l'aparició d'altres factors de risc

Diferents aliments en un carro de supermercat
Diferents aliments en un carro de supermercat | Karsten Winegeart / Unsplash
Redacció
27 de setembre de 2024, 13:55
Actualitzat: 13:56h

Una alimentació equilibrada és clau per a la salut del nostre cor. Per conèixer quins ingredients i components són més perjudicials, l'escola de salut pública de Harvard va publicar el 2023 un estudi a la prestigiosa revista The Lancet que oferia alguns detalls que cal tenir molt en compte a l'hora de preparar una bona dieta.

Després d'analitzar els hàbits alimentaris de més de 200.000 persones durant diversos anys, la principal conclusió era que els aliments processats estaven estretament relacions amb un augment de les malalties del cor i dels accidents cerebrovasculars. El consum habitual d'aquests aliments augmenta la pressió arterial, eleva el colesterol "dolent" i promou l'aparició d'altres factors de risc per a la salut del cor.

Carns processades

Però, quins són aquests aliments? Doncs, en primer lloc, Harvard destacava els riscos de les carns processades. Parlem de productes com les salsitxes, el pernil i altres embotits que són freqüents en les dietes i hàbits de consum. Aquests aliments presenten un alt contingut de sodi i greixos saturats que no fan cap bé per a la nostra salut.

Begudes ensucrades

En segon lloc, la investigació de Harvard també ha criticat l'impacte negatiu de les begudes ensucrades. El consum excessiu de refrescos, sucs industrialitzats o altres begudes amb sucre són perjudicials per a la salut del cor. Això es deu al fet que aquests productes tenen calories buides i el sucre afegit contribueix a patir obesitat o diabetis. Aquestes dues malalties incrementen el risc de patir malalties del cor.

Altres ultraprocessats

La prestigiosa universitat també va integrar a l'anàlisi altres aliments ultraprocessats com poden ser el pa, els cereals, els aperitius o les postres industrials. En aquest cas, és cert que alguns d'aquests productes poden prevenir certes malalties, el seu consum excessiu pot ser perjudicial per al cor. Altre cop, la clau és el seu alt contingut en sodi, greixos saturats i sucres afegits.