El condiment que millora la memòria i que tens oblidat a la cuina, segons Harvard

Les espècies són una gran opció culinària per combinar el bon gust i la salut

Una taula de cuina amb diversos ingredients
Una taula de cuina amb diversos ingredients | Pexels
Redacció
21 de juny del 2024

És un dels tòpics (certs) dels nutricionistes: les espècies són un dels ingredients que poden marcar la diferència en la dieta. Substitueixen un gran enemic per a la salut com són les salses i gairebé no aporten calories. I ara, a més, la Universitat de Harvard ha descobert que n'hi ha una altra que ajuda a millorar la memòria.

Es tracta del romaní, que acostuma a passar desapercebut en els reculls d'estudis sobre aquesta qüestió. En aquest sentit, una investigació de Harvard ha detectat que intervé en la prevenció i el retard del desenvolupament de l'Alzheimer. I és que protegeixen les cèl·lules del cervell del dany oxidatiu i milloren la funció cognitiva dels malalts.

A més, el romaní té un efecte carminatiu: afavoreix la disminució de la generació de gasos en el tub digestiu. Això permet reduir les flatulències i els còlics. També té un efecte diürètic, antiinflamatori, antiulcerogènic i antioxidant, així com antibacterià, antisèptic, fungicida i balsàmic.