El grup de recerca Nutrin Source de la unitat de salut pública de la Universitat de Harvard ha investigat les begudes més saludables sabent que l'aigua és absolutament imprescindible per a les persones, ja que restaura els líquids perduts pel metabolisme i afavoreix la respiració, la sudoració i l'eliminació de residus.
Dit d'altra manera, és la beguda perfecta per calmar la set i rehidratar el sistema. Hidratar-se és, de fet, una necessitat bàsica, perquè fer-ho incorrectament pot provocar problemes en el conjunt del nostre organisme a curt termini i també a llarg termini.
El Nutrin Source de Harvard destaca les virtuts de l'aigua en diversos sentits: no té calories, ajuda a evitar el sobreescalfament, lubrica les articulacions i els teixits, manté la pell sana i és també necessària per a una correcta digestió. Hem de saber que la podem obtenir no només bevent-la, sinó també consumint aliments com l'enciam, les verdures de fulla verda, els cogombres, els pebrots, la carabassa, l'api, les baies i els melons.
El cafè
Hi ha altres dues begudes, però, que també són molt saludables: el te i el cafè ho són, ja que ambdues aporten múltiples beneficis a l'organisme. Segons els investigadors d'aquest grup de recerca de Harvard, el cafè sol i sense sucre pot ajudar a reduir el risc de malalties com la demència i també a enfortir el sistema immunitari. El cafè, per altra banda, és alt en polifenols naturals, que són micronutrients que s'han relacionat amb la prevenció del càncer, la pressió arterial alta i les malalties cardiovasculars. Cal, però, no excedir les quatre o cinc tasses al dia.
El te
Respecte al te, la Universitat americana també en destaca l'alt contingut en polifenols. La investigació observacional ha descobert que el consum de te de 2-3 tasses diàries s'associa amb la reducció de risc de mort prematura, malalties del cor, ictus i diabetis tipus 2. I subratlla que el te verd és més ric en epigalocatequina-3 galat, mentre que el te negre és més ric en teaflavines; la investigació ha demostrat que tots dos poden exercir beneficis per a la salut.
Cal afegir una tercera beguda saludable, en aquests particularment per als nens. Es tracta de la llet, una font clau de calci i vitamina D. Els que prefereixen no beure llet de vaca han de saber que la llet de soja fortificada és una bona font alternativa de calci i vitamina D. Totes dues, la de vaca i la de soja, també són bones fonts de proteïnes i altres micronutrients essencials.