Mantenir un bon nivell de colesterol és imprescindible per prevenir les malalties cardiovasculars. Si el tipus LDL, el vessant negatiu del colesterol, s'acumula a les artèries, el risc de tenir un infart o un accident cerebrovascular augmenta. I si es vol prevenir, la dieta és un factor clau.
La Fundació Espanyola del Cor (FEC) assegura que a Espanya gairebé la meitat de persones que sobrepassa al límit adequat de colesterol (200 mg/dl) no n'és conscient. El colesterol no té simptomatologia específica associada, així que només una analítica de sang ens pot posar en alerta. Per això és tan important que els factors de prevenció es facin bé.
Un dels aliments que pot ajudar a reduir-lo són els llegums. Si no t'agraden les mongetes, els cigrons també són un gran aliat. Tal com explica el New York Times, a diferència de les proteïnes animals, els cigrons tenen fibra. Amb una tassa, es poden obtenir 12,5 grams de fibra, la meitat de la recomanada, i a més a més es contribueix a reduir el colesterol de manera natural.
La dietista del Centre de Nutrició Humana de la Clínica de Cleveland, Julia Zumpano, explica en declaracions al mitjà que la fibra que hi ha als cigrons crea una capa de gelatina a l'intestí que atrapa el colesterol segregat pel fetge, que ho fa per combatre els nivells de greix. Un estudi del The British Journal of Nutrition va concloure que dues racions de llegums al dia durant dos mesos reduien els nivells de LDL un 8%.