Els àpats i les celebracions de Nadal impliquen sovint la ingesta de quantitats d'alcohol superiors a les habituals i, amb això, arriben les indesitjades ressaques. Per aquest motiu, el mediàtic nutricionista Luis Zamora ha revelat al programa Atrévete de Cadena Dial un aliment que s'acostuma a emprar per combatre-les i que és "un error greu".
Es refereix al cafè, la beguda amb cafeïna per excel·lència i que s'associa a l'activació de l'organisme. El problema, tal com explica Zamora, és que agreuja l'estat de deshidratació que provoca l'alcohol i irrita l'estómac. Això, diu, dificulta el descans, alhora que no ajuda a superar la ressaca.
D'altra banda, sí que recomana beure llet, perquè té cisteïna, un aminoàcid que ajuda a digerir l'alcohol. També aposta pel suc de tomàquet i la tonyina. El primer, perquè conté licopè, que és antiinflamatori, i el segon perquè té alfa cetoglutarat, que minimitza els símptomes.