Un nutricionista revela un aliment prohibit per a la ressaca: «És un error greu»

El popular divulgador Luis Zamora recomana tres alternatives per combatre les conseqüències de la ingesta de l'alcohol

La millor manera de no tenir ressaca és no beure alcohol
La millor manera de no tenir ressaca és no beure alcohol | Pexels
Redacció
17 de desembre de 2024, 16:12

Els àpats i les celebracions de Nadal impliquen sovint la ingesta de quantitats d'alcohol superiors a les habituals i, amb això, arriben les indesitjades ressaques. Per aquest motiu, el mediàtic nutricionista Luis Zamora ha revelat al programa Atrévete de Cadena Dial un aliment que s'acostuma a emprar per combatre-les i que és "un error greu".

Es refereix al cafè, la beguda amb cafeïna per excel·lència i que s'associa a l'activació de l'organisme. El problema, tal com explica Zamora, és que agreuja l'estat de deshidratació que provoca l'alcohol i irrita l'estómac. Això, diu, dificulta el descans, alhora que no ajuda a superar la ressaca.
 

D'altra banda, sí que recomana beure llet, perquè té cisteïna, un aminoàcid que ajuda a digerir l'alcohol. També aposta pel suc de tomàquet i la tonyina. El primer, perquè conté licopè, que és antiinflamatori, i el segon perquè té alfa cetoglutarat, que minimitza els símptomes.