En moltes ocasions, les carns que es venen al supermercat presenten missatges comercials per atraure el consumidor. En aquest sentit, és habitual veure adjectius com "extratendre" o "molt sucós" que volen fer notar que aquell producte compta amb un tractament diferent de la resta i que el fa encara més bo.
Bé, doncs l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha alertat sobre la realitat que amaguen aquestes carns. Tal com explica l'entitat, aquests productes inclouen una quantitat considerable d'aigua a més d'un "complex còctel" d'additius o aromes. Són, per exemple, les carns d'au i porc adobades, marinades, amb allada, o de fines herbes, tot i que en alguns casos no contenen necessàriament addictius.
Pel que fa als additius, l'OCU explica que moltes d'aquestes carns contenen conservants, antioxidants i potenciadors de sabor que són poc recomanables per al seu consum. Sobre l'aigua i aquests components, cal tenir en compte que poden sumar entre un 5% i un 40% més de pes al producte final, cosa que influeix en el cost per al client. "Es paga l'aigua infiltrada a preu de la carn", denuncia l'entitat.
Davant això, l'OCU demana que aquests productes es comercialitzin separats de la carn fresca, ja que considera que són molt diferents. Per altra banda, l'entitat recomana als consumidors desconfiar de missatges que facin referència a la tendresa o a la sucositat de les carns. Els productes carnis amb aigua afegida i additius es relacionen amb un major risc de patir diabetis i càncer colorectal.