Les persones que no haurien de menjar cireres

Aquestes fruites d'estiu són riques en antioxidants i antocianines, però alguns dels seus components fan que no siguin recomanables per a quatre grups de població

Publicat el 24 de juny de 2024 a les 11:52

Amb l'arribada de l'estiu comença una temporada de fruites d'època que destaquen per la seva frescor i sabor. Un d'aquests aliments per excel·lència són les cireres, que són riques en antioxidants i antocianines, dos elements ajuden a reduir aquesta inflamació. A més a més, són un gran aliment pels esportistes, ja que ajuden a combatre el dolor muscular. Ara bé, hi ha persones que per motius de salut no n'haurien de consumir.

En primer lloc, han d'evitar el consum de cireres les persones que pateixen una al·lèrgia a la proteïna coneguda com a LTP. Es troba present en aliments d'origen vegetal i en fruites, i les persones que pateixen una reacció al·lèrgica poden patir símptomes com la picor, la inflor, les dificultats respiratòries o, en el quadre més greu, un xoc anafilàctic.

Per altra banda, i com també passa amb altres fruites, les cireres no estan recomanades per aquelles persones que pateixen insuficiència hepàtica o renal. El motiu d'això és que són pacients que han de reduir la ingesta de potassi, un dels components que té una gran presència en les cireres.

Per últim, les persones amb problemes digestius també han de moderar el consum de cireres per molt bones que estiguin. Per què? Doncs aquestes fruites contenen sorbitol, un component que pot causar malestar estomacal i diarrea si s'ingereix en excés. També és evitable menjar aquestes fruites si s'és al·lèrgic al làtex, ja que contenen proteïnes similars.