Quants cops a la setmana es pot menjar pasta?

Tot i que hi ha debat entre els experts, tots coincideixen a apuntar que la clau es troba en la quantitat i en el fet de combinar-la amb altres aliments

Diferents tipus de pasta
Diferents tipus de pasta | Unsplash / Karolina Kołodziejczak
Redacció
28 de maig del 2024
Actualitzat el 18 de juny a les 12:04h

La pasta, tot i que té el seu origen a italià, és un d'aquells aliments que ja forma part del dia a dia de la gastronomia catalana. Pot comportar certs beneficis per a la salut, ja que és una gran font de proteïnes, però també conté un alt contingut en calories i en hidrats de carboni. Poden ser saludables per a l'organisme, però s'han de consumir de manera moderada.

Així doncs, quants cops a la setmana es pot menjar aquest aliment? Doncs la realitat és que els experts no arriben a posar-se d'acord, tot i que sí que destaquen dos factors que són claus: la quantitat de cada ració i el fet de combinar-la amb altres aliments que aportin propietats diferents de la de la mateixa pasta, com poden ser les verdures i, en tot cas, evitant les salses.

Tornant a la freqüència en el consum, Maria Victoria Ramírez del Yerro, nutricionista de Clíniques Dorsia, amb centres a Barcelona, recomana menjar pasta un màxim de tres vegades per setmana. En declaracions a la revista Glamour assegurava que "és combustible per al nostre organisme" i que davant un dèficit d'aquest aliment ens notarem cansats i sense forces. La doctora en Nutrició de la Universitat de Màlaga, Julia Wärnberg, també parlava a la ràdio COPE d'entre dos i tres cops per setmana.

Després hi ha estimacions més optimistes, com la de la Societat Italiana de la Nutrició Humana, que assegura que no passaria res per ingerir racions de pasta diàriament. Ara bé, en la línia de molts experts, posen l'èmfasi en la quantitat: no es poden menjar més de 80 grams diaris de pasta seca ni excedir-se de 120 grams en el cas que sigui fresca.