L'exòtic i efectiu mètode de Jordi Roca per reaprofitar les restes de peix fregit

El prestigiós cuiner publica una recepta per no malbaratar els aliments, un dels reptes gastronòmics per fer front a l'emergència climàtica

Redacció
15 de març de 2025, 18:47
Actualitzat: 19:17h
Jordi Roca, en una imatge d'arxiu
Jordi Roca, en una imatge d'arxiu

Viure sol continua estant plagat de dificultats. L'augment de les dificultats per accedir a l'habitatge així com la inflació en els aliments han contribuït a posar traves a un estil de vida que va a la contra del model de parella que la societat propicia. En aquest sentit, reaprofitar el menjar del dia anterior és una de les claus per reduir costos, cap de tan complicat d'aprofitar com el peix fregit. 

Després de passar una nit a la nevera, perd la seva textura cruixent i sembla que no hi ha res a fer. Però Jordi Roca, el prestigiós pastisser del Celler de Can Roca, té una solució per donar-li una segona vida. Ho explica al llibre La nevera mig plena (Aquí no es llença res), que elprestigióscuiner ha publicat amb els seus nebots Marc i Martí. L’obra recull diferents receptes pensades per reaprofitar aliments i evitar que acabin a les escombraries, una tasca necessària però no tan arrelada com el reciclatge.

Inspirant-se en els tradicionals fish cakes britànics, Roca proposa convertir el peix sobrant en uns pastissets saborosos i fàcils de preparar. Per fer-los, calen 300 grams de peix fregit, la mateixa quantitat de puré de patates, 100 grams de formatge fresc, 50 grams de pebrot escalivat, 50 grams de blat de moro en llauna, una mica de mostassa de Dijon i pa ratllat. Un cop barrejats, es col·loquen en una safata, es cobreixen amb el puré de patates i es posen al forn a 180 °C durant 45 minuts.