Els sorprenents beneficis del fruit sec que també és un llegum

Els cacauets són rics en fibra, ferro i magnesi, mentre que també tenen vitamines i propietats antioxidants que són vitals per al nostre cos

Diferents llegums en un mercat
Diferents llegums en un mercat | Yoav Farhi / Unsplash
Redacció
11 de setembre de 2024, 13:57

Els llegums són sans per al nostre cos. Els fruits secs també tenen conseqüències positives per a la nostra salut. Però i la barreja dels dos? Doncs és el que passa amb els cacauets, que botànicament són considerats llegums mentre que en l'àmbit alimentari són un fruit sec. Quins són els seus beneficis? Segur que et sorprenen. 

 

Doncs els cacauets són rics en fibra, ferro i magnesi, mentre que també tenen vitamines i propietats antioxidants. Fins i tot poden contenir més potassi que el plàtan, tot i que hi ha un punt negatiu: el 50% d'aquest llegum-fruit sec és matèria greixosa. Ara bé, forma part d'aquell colesterol reconegut com a bo, tot i que això no evita que s'hagin de consumir amb molta moderació.

Per les seves propietats, doncs, els cacauets poden reduir la inflamació del cos i enfortir els músculs. A banda, també és un aliment que pot ajudar a prevenir malalties del cor i a reduir els nivells de colesterol dolent. L'aportació de fibra és útil per a les dietes destinades a perdre pes, mentre que les seves vitamines també col·laboren a endarrerir l'envelliment.  El seu sabor també el converteix en un aperitiu ideal per entretenir la gana abans de l'hora de dinar o de sopar.

Un altre punt important és que els cacauets fregits perden bona part dels efectes positius per a la salut. Això es deu al fet que s'incrementa molta la quantitat de greixos, que provenen de l'acció de fregir amb oli. Per altra banda, el possible excés de sal també és un factor que cal tenir en compte quan es consumeix aquest aperitiu.