El caldo és un dels plats preferits per a l'hivern. Una bona sopa calenta pot ser una font d'energia davant un dia de fred i baixes temperatures. Ara bé, moltes persones es troben sense falta de temps per fer el caldo i tampoc volen recórrer a productes de supermercats, motiu pel qual opten per fer-lo i congelar-lo per altres dies.
Doncs bé, el més probable és que quan es descongeli el caldo hagi perdut el sabor inicial. Però tot té la seva explicació. El reconegut xef basc i personatge televisiu Karlos Arguiñano explica en el seu llibre Sabores de siempre: Las receten que no pasan de moda un truc per evitar que el caldo perdi sabor un cop es descongela.
De fet, es tracta d'una pràctica molt habitual a la cuina. Per elaborar el caldo, igual que en altres elaboracions, hi posem sal. Doncs bé, la recomanació d'Arguiñano és tot el contrari. Si el caldo s'ha de congelar, el millor que es pot fer és no posar-hi sal. Això es deu al fet que la congelació intensifica el sabor del caldo, i farà que estigui massa salat quan el consumim.
Amb tot, doncs, un dels consells útils a la cuina és ser prudent amb la sal, cosa que també implicarà un benefici per a la nostra salut. En el cas del caldo congelat, si es nota massa dolç després de descongelar-lo, serà tan fàcil com afegir-hi una mica de sal abans de menjar-lo.