El truc per «recuperar» el pa vell i que quedi ben cruixent

Un forner artesà explica que remullant-lo i posant-lo deu minuts al forn es pot aconseguir una textura com acabat de sortir de l'obrador

  • El pa de pagès és un indispensable a les taules catalanes
Publicat el 03 de març de 2025 a les 12:32

Surts de la feina, vas al forn de confiança i compres dos pans de pagès per acabar la setmana. El primer, te'l menges entre dijous i divendres, quan encara manté la textura cruixent i no s'ha fet dur. El segon, el vols encetar el diumenge per esmorzar però et trobes amb la sorpresa que més que un pa sembla una roca que no ve de gust menjar.

Cap problema. Hi ha una solució que t'ajudarà a recuperar aquest pa de pagès que tan bona aroma desprenia quan el vas comprar i així preparar unes bones torrades matinals. Ho ha explicat a Instagram Ramon Garriga, forner artesanal i comunicador del pa, a través del seu perfil @gluten.morgen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ramon Garriga (@gluten.morgen)

Es tracta d'un truc ben senzill. Només cal disposar el pa sobre una taula de tallar i remullar-lo completament amb aigua, que quedi ben amerat. Després, deu minuts de forn -preescalfat- i el pa quedarà com si acabés de sortir de l'obrador. Crosta cruixent i interior tou, amb la molla ben humida.