No hi ha bar o restaurant que no tingui una ració de croquetes a la carta. N'hi ha de tots els sabors possibles: les clàssiques de pernil ibèric o de rostit, o altres més sofisticades com les de calamar amb la seva tinta. Siguin com siguin, són ideals per prendre a tapes o abans de començar una menjada.
Molta gent s'atreveix a preparar-les a casa, ja que és una recepta d'aprofitament ideal. El farcit es pot fer amb qualsevol ingredient que tinguem per la nevera, a partir de la carn de coure el caldo o, fins i tot, amb les verdures més lletges que no acabes de saber com gastar.
Amb les croquetes hi ha un consens bastant generalitzat: l'exterior ha de ser cruixent, però l'interior ha d'estar líquid, cremós. I la beixamel té un paper clau perquè siguin bones. Aquesta salsa elaborada amb mantega, farina i llet -tot i que cada cuiner hi posa un toc personal- és essencial per crear un bon producte. I hi ha un ingredient secret que és ideal per aconseguir la cremositat ideal.
El compte de TikTok @cocinaparatodos l'ha revelat. És molt senzill, ja que només cal afegir dues fulles de gelatina neutra, sense sabor, hidratades a la salsa de la beixamel. Amb això, la barreja tindrà més consistència i ens permetrà manipular-les i fregir-les per aconseguir que l'exterior quedi molt cruixent, mentre que siguin gairebé líquides per dins.
Per fer la recepta de croquetes de pernil, la cuinera posa l'olla a foc mitjà amb una cullerada de mantega. Un cop desfeta hi afegeix la farina, la deixa torrar durant dos minuts i després hi posa la llet calenta, pebre, nou moscada i sal. Ara arriba l'hora d'introduir-hi l'ingredient del qual volem fer les croquetes, en aquest cas, pernil.
@cocinaparatodos EL SECRETO PARA HACER LAS MEJORES CROQUETAS 🤫 Hoy os truco que utilizan los restaurantes para tener croquetas suuuuuper crujientes por fuera y líquidas en su interior 🙈 Ingredientes: -1 cucharada bien llena mantequilla sin sal -1 cucharada bien llena de harina de trigo -250 ml de leche caliente -Sal, nuez moscada y pimienta molida al gusto -60 g de taquitos de jamón -2 hojas de gelatina neutra o 4 g de grenetina -1 huevo -Pan rallado o panko -Aceite para freír ¿Conocíais este secreto? 😳 Espero que os guste!😘 #cocinaparatodos#croqueta#croquetaliquida#receta#comida#croquetajamon
♬ Cooking show, cute piano violin - ISAo
Un cop tot està barrejat i s'ha cuinat bé, la textura ha de ser bastant espessa: "En passar-hi la llengua pastissera ha de tardar uns dos o tres segons a tornar-se a unir". Ara ha arribat l'hora d'afegir-hi la gelatina hidratada, segons detalla la cuinera Mery Garcia.
Amb la massa ja gelada a la nevera, toca tallar-la a porcions de la mida de les croquetes que volem fer. S'arrebossen amb ou batut i pa ratllat (o panko) i es fregeix amb oli ben calent i foc fort, de manera que el farcit no pot sortir però l'exterior queda cruixent.