La pasta és bàsica en la dieta mediterrània, a més de ser un aliment imprescindible per a la immensa majoria de les famílies i les llars catalanes. Fàcil de cuinar, gaudeix d'infinitat de receptes i és bastant ràpida d'elaborar, sigui en el format que sigui. Ara bé, encara que sigui senzilla, moltíssimes persones cometen errors o mantenen encara costums que l'únic que fan és perjudicar la seva elaboració. És per això que centenars d'experts, xefs i cuiners intenten posar llum sobre les qüestions que més desconeix la població al voltant d'aquest aliment tan utilitzat arreu del planeta.
Malgrat que no tingui gaire misteri, moltíssima gent té assumit que cal esbandir la pasta en aigua freda un cop has acabat de coure-la. És un error absolut. La xef Roberta, del restaurant Aroma Roma, ha volgut explicar quin hauria de ser el procediment idoni per no perjudicar-la i perquè, si esbandim els nostres macarrons o tallarins, els estem perjudicant. La cuinera, que també és divulgadora gastronòmica, explica molts trucs i consells a través de les seves xarxes socials.
"Esbandint la pasta eliminem tot el midó que deixa anar l'aliment. Aquest és fonamental per unir la pasta amb la salsa", explica la cuinera, deixant clar que si es vol dur a terme una recepta amb acompanyament, passar la pasta per aigua freda és un problema seriós. A més, refredant-la fem que encara sigui més difícil lligar-la amb la salsa. Per això mateix hi ha persones que acaben tenint certs problemes digestius o no estan satisfets amb el seu resultat final després d'haver comès aquest error.
@aromaromapizzeria 🛑🍝La PASTA NO se LAVA DESPUES de COCINARLA!🇮🇹 ⚠️Esplora Todo Nuestro Mundo Aqui!↙️ https://linktr.ee/ChefRobertaAromaRoma (Link en la Bio) 📌 📩 Para Cursos, Consultas y informaciónes: chefrobertaescuela@gmail.com ⚠️📚LIBRO GRATUITO! ¡5 recetas saladas y 1 dulce para cocinar "Como en Italia" 🇮🇹http://tiny.cc/ComoEnItaliaChefRoberta (Link Directo en en Perfil) #aromaromacostarica#SanCarlos#sancarloscostarica#aromaromaciudadquesada#pizzacostarica#pizzaitaliana#ciudadquesada#aromaromapizzeria#pizzatime#pizzaromana#pizzaciudadquesada#senticomescrocchia#ciudadquesadacostarica#pizzalover#pizzaencostarica#pizzacasera#pizzaencasa#chefroberta#pasta♬ Che La Luna - Louis Prima
Què cal fer per evitar que la pasta quedi malament o li robem el midó? La mateixa cuinera afirma que hi ha "solucions més efectives", com coure-la en aigua bullent a temperatura d'ebullició, per a així evitar que es cogui amb aigua encara tèbia.
Cal controlar el temps que està la pasta en remull i no passar-se del que demana l'envàs. Només existeix una excepció: en el cas que vulguem menjar la pasta freda, com en una amanida, l'objectiu és que estigui ferma i evitar textures enganxoses.