El punt al qual ha d'estar cuinada la pasta perquè sigui més sana

El fet que la pasta mantingui l'estructura i l'alliberació dels midons en la digestió sigui més lenta té beneficis per a la salut

Diferents tipus de pasta
Diferents tipus de pasta | Unsplash / Karolina Kołodziejczak
Redacció
17 d'octubre de 2024, 21:38

Gràcies a la influència de la cuina italiana en la gastronomia mediterrània, la pasta és un dels plats per excel·lència a les llars i als restaurants de Catalunya. Si bé pot comportar alguns beneficis per a la salut, el seu consum per sobre dels nivells recomanats pot comportar problemes, especialment per l'alt contingut en carbohidrats.

Però, com aconseguim que sigui més sana? Doncs el fabricant Pasta Fusió Gurmet, que també fa divulgació a través de les xarxes socials, ha volgut respondre una pregunta: "Com s'ho fan els italians per menjar el triple de pasta que nosaltres i no engreixar-se més?". La resposta està en el punt de cocció.

Segons explica aquest fabricant, la tradició italiana marca que una bona pasta s'ha de coure al dente. Això el que vol dir és que cal treure la pasta del foc uns minuts abans que arribi al punt de cocció. Com ho podem calcular? Doncs mirant el paquet i retirant l'aliment un parell de minuts abans del que apareix marcat.

Això el que implica és que la pasta mantingui l'estructura i l'alliberació dels midons en la digestió és més lenta. Hi ha diversos beneficis de fer-ho: la pasta al dente té un menor índex glucèmic, perquè els sucres arriben de manera més lenta a la sang, mentre que aquest punt de cocció també és més atipador i n'acabarem reduint la quantitat ingerida. Per últim, l'estil de pasta al dente evitarà tenir gana i que piquem entre àpats.