El iogurt pot reduir diversos càncers de còlon, segons un nou estudi

Les persones que consumien, com a mínim, dues porcions a la setmana mostraven una tendència a un menor risc de desenvolupar aquesta malaltia

El iogurt és important per evitar cert càncers de còlon
El iogurt és important per evitar cert càncers de còlon
Redacció
18 de febrer de 2025, 14:18

El iogurt és un dels aliments més preuats pels nutricionistes, els metges i els experts en alimentació gràcies a les seves propietats beneficioses. Ara, un nou estudi del Mass General Brigham ha determinat que el iogurt pot exercir un efecte protector en diversos tipus de càncers de còlon. 

Segons ha explicat La Vanguardia, la investigació, amb més de 132.000 participants i l'encreuament de dades per part de professionals de la salut dels Estats Units, el Nurse's Health Study (NHS) i el Health Professionals Follow-up Study (HPFS) ha explotat la relació directa entre consumir aquest aliment i la incidència de càncer colorectal.

La dada reveladora és que les persones que consumien, com a mínim, dues porcions de iogurt a la setmana mostraven una tendència a un menor risc de desenvolupar aquesta malaltia amb alta presència del Bifidobacterium als tumors.

Per això mateix, des de la investigació han deixat clar que la seva troballa se centra només en uns tipus concrets de càncer colorectals. Aquest efecte, el de la protecció a partir del iogurt, no la veien en altres tipus de tumors relacionats amb aquests càncers de còlon. Segons l'estudi dels EUA, aquest bacteri es troba aproximadament en un 30-35% dels tumors colorectals, i la seva presència podria estar relacionada amb l'estat del microambient tumoral i la funció de la barrera intestinal.

L'estudi, però, aporta "proves úniques" sobre els beneficis del iogurt per a la flora intestinal, la prevenció del càncer i per a una millora a llarg termini sobre el nostre organisme. Els investigadors s'han centrat en les dietes i les formes d'alimentació de les desenes de milers de persones que formaven part de l'estudi. Per això mateix, els responsables han insistit en el fet que cal mantenir una alimentació saludable i amb certs criteris per no patir risc a l'hora de desenvolupar malalties com el càncer de còlon.