D'alcohols n'hi ha de molts tipus i per a tots els gustos. La cervesa o el vi són els més habituals en sopars o dinars, mentre que de festa o en altres celebracions n'hi ha molts que opten per als combinats. Sigui com sigui, cal tenir sempre en compte que el consum d'alcohol ha de ser moderat amb l'objectiu de prevenir i evitar certs problemes de salut.
Precisament un doctor finlandès ha volgut destacar que hi ha una beguda alcohòlica poc coneguda, però que considera que és "verí". Qui ho ha dit és Timo Joensuu, oncòleg del Docrates Cancer Hospital i professor de la Universitat de Hèlsinki, que en declaracions al mitjà mtv uutiset ha advertit sobre els riscos per a la salut que té el tipus d'aiguardent conegut com a Calvados.
Aquest licor es produeix exclusivament a la regió francesa de Normandia i s'obté després de destil·lar sida. Però, quina és la diferència respecte a altres aiguardents menys nocius? Doncs que el Calvados presenta als nivells d'acetaldehid que incrementen el seu potencial cancerigen.
Cal tenir en compte que aquest component està present en molts alcohols, com poden ser alguns vins dolços. El problema és que quan l'acetaldehid entra al nostre cos, es torna tòxic. Això, sumat al fet que el component presenta nivells molt alts en el cas del Calvados, fan que aquesta beguda comporti certs perills per a la salut.