Arriba Nadal, una època de menjar i de cuinar. És moment de rebre gent a casa i de sorprendre'ls amb el menjar que preparem. Menjar que no acostumem a fer durant l'any. Plats com les gambes, els canelons, el paté o postres, i podem trobar-nos amb situacions en les quals no sapiguem com cuinar algun aliment.
És per això que és molt important tenir mestres, i qui millor que Karlos Arguiñano. El famós cuiner explica quina és la millor manera per preparar les gambes i avisa: ni al forn ni bullides. Aquests dos mètodes són potser els més coneguts i senzills per tal de preparar les gambes, però no són els que porten a un millor resultat. En el seu blog Cocina Abierta, ha explicat com preparar el plat a qualsevol cuina. Aposta per l'estil tradicional, elaborades de forma senzilla i amb pocs ingredients:800 grams de gambes, quatre grans d'all, oli d'oliva verge extra, sal, mig bitxo i julivert al gust.
El primer que hem de fer és pelar les gambes i laminar els alls i el bitxo. Després, escalfar l'oli per fregir els alls amb el bitxo, afegir les gambes, les espècies i deixar que es cuinin al gust. Finalment, afegir-hi el julivert. Arguiñano també ha compartit un consell per elevar aquesta recepta al següent nivell: daurar l'all, però sobretot no cremar-lo. El mateix es pot aplicar en les gambes, s'han de daurar només una mica. D'aquesta manera conserven el seu gust.
El cuiner aconsella també utilitzar els caps i les closques de les gambes per preparar un caldo i utilitzar-lo per cuinar una sopa de marisc. Aquest Nadal, aprofita-ho tot i sorprèn els teus convidats.