Una rutina de neteja curosa i detallada és important per mantenir un bon aspecte a totes les parts de la casa. Una d'elles és la cuina on cada dia s'han de preparar àpats i, per tant, pateix una gran transformació deixant bruts electrodomèstics com les paelles, el microones i el forn o altres com la taula, la pica o fins i tot les parets i el terra. Ara bé, hi ha un lloc desconegut per la majoria, que és considerat el més brut de tota la cuina.
Es tracta dels interruptors, un objecte petit que és oblidat pensant erròniament que no s'han de netejar. És un espai reduït, però que és pressionat per moltes mans al llarg del dia, que a la vegada toquen altres superfícies contaminades de bacteris. D'aquesta manera, es constitueix el bucle etern que tant afavoreix els patògens. Per això és tan important que tota la cuina estigui impol·luta, ja que si així ho fas, però et descuides dels interruptors de la llum, els bacteris que agafaràs poden tocar amb els aliments.
És una part de la casa que hauries de netejar pràcticament cada dia. Els interruptors de llum són en certa manera com els poms de les portes, ja que mai es tenen en compte, però són espais manipulats molt sovint. En aquest sentit, especialistes en higiene recomanen netejar els interruptors de la cuina almenys un cop per setmana, o fins i tot més seguit si és possible. A la pràctica, només cal fixar-te si estan bruts i si és el cas, netejar-los tot seguit.
No es poden netejar els interruptors de la llum de qualsevol manera. La millor opció és amb un drap humit amb productes de neteja per desinfectar, però mai directament amb els productes desinfectants. Així és perquè hi hauria un risc elevat d'electrocutar-se. Per altra banda, altres punts crítics de la cuina poden ser les taules per tallar menjar o alguns utensilis concrets. És més, la nevera també és una de les grans oblidades, ja que si no és per una emergència, poques vegades es neteja.