Com més va més important es torna l'esport. Els beneficis per la salut mental i la sociabilitat el fan un dels imprescindibles d'una rutina sana, combinada amb una dieta mediterrània en alimentació. Diversos estudis han relacionat una millora cardiovascular amb la pràctica esportiva. Per dur-ho a terme, hi ha esports de tota mena, però un dels que té més estereotips és el tenis. L'estètica i les instal·lacions que es necessiten per jugar-lo l'assenyalen com un esport d'elit, per bé que en la pràctica no sempre sigui així.
Darrerament, el neurocientífic dels Estats Units Daniel Amen ha donat un altre al·licient per practicar-lo: els esports de raqueta són els que més allarguen l'esperança de vida, segons va explicar al pòdcast Icaurshealth. En concret, aquest prestigiós metge es va referir a les investigacions realitzades per les universitats d'Escòcia Universitat de Glasgow i Universitat d'Edimburg. Els experts van investigar durant vora 30 anys un grup de 80.000 persones més grans de 30 anys del Regne Unit i van avaluar la correlació entre esport practicat i esperança de vida.
La conclusió va ser que del ciclisme, el futbol, la gimnàstica, sortir a córrer, la natació o el tenis, aquest darrer era dels que sí que va millorar l'esperança de vida. Un benefici que també compartien el bàdminton i l'squash. La mortalitat per qualsevol causa es reduïa un 47%. El motiu és que en aquest tipus d'esports, com també passa a la natació o activitats aeròbiques, es fa servir la coordinació, i per fer-ho, s'activa el cerebel. Aquesta part del cervell mobilitza el conjunt de l'òrgan, fet que s'associa amb una millora d'esperança de vida.
“La coordinació activa el cerebel, que representa el 10% del volum de la part posterior del cervell i sobretot la meitat de les neurones que tenim. Per tant, si actives això encens la resta del cervell”, assenyala el Doctor Daniel Amen al pòdcast. D'altra banda, aquest tipus d'esports fan augmentar la fidelització a les pràctiques esportives, que sovint es poden fer feixugues. I, com a resultat, a mitjà termini també millora l'estat d'ànim i potencia la resta de beneficis associats.
Tot plegat confirma el tenis com un dels esports més beneficiosos. La investigació Various Leisure-Time Physical Activities Associated With Widely Divergent Life Expectancies: The Copenhagen Study, dirigida pel doctor Peter Schnohr, afirma que el tenis és l'esport que més eixampla l'esperança de vida, 9,7 anys. O als d'estudi anterior del doctor Pekka Oja publicat a la Revista Britànica de Medicina Esportiva