Absolts els membres de la PAH per l'ocupació d'una oficina del BBVA

Es tracta del local que l'entitat té al carrer Alfons XIII

Acció a l'interior de l'oficina del BBVA al carrer Alfons XIII
Acció a l'interior de l'oficina del BBVA al carrer Alfons XIII | Lluís Vilaró
Redacció
01 de març del 2016
Actualitzat a les 17:19h
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell (PACH) ha anunciat l'absolució de tretze membres del col·lectiu acusats d'ocupar l'oficina del BBVA del carrer Alfons XIII. L'ocupació del local, que es va dur a terme l'any 2014, es va allargar fins a disset dies, provocant la paralització absoluta de la seu.

Segons informa el col·lectiu, el jutje, que va prendre declaració dels acusats al gener, ha decidit absoldre'ls, fet que qualifiquen de "nova trompada judicial" contra el BBVA. "Demostra l’acarnissament gratuït d’aquesta entitat usurera contra el nostra col·lectiu i el nul (i reiterat) recorregut que les seves denúncies contra militants de la PAH que de forma determinada lluiten per fer efectiu el dret d’habitatge", assenyalen en un comunicat que han penjat al seu web.

El col·lectiu exigeix a l’entitat que destini "menys recursos a intentar condemnar-nos i més a mobilitzar el seu parc buit, que està podrint-se de fàstic per la seva inacció i manca de sensibilitat social". De la mateixa manera, també demanen que es retirin les denúncies que encara no s’han resolt per a altres accions de la PAHC en defensa del dret a l’habitatge.

"Queda evident que el cost econòmic que BBVA destina a la repressió no servirà per a aturar-nos!", conclouen.