La UAB se situa entre les millors universitats del món

El prestigiós rànquing de QS Quacquarelli Symonds posa la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Bellaterra en la 160a i la 203a posició mundial | La millor del planeta és l'Institut Tecnològic de Massachusetts

Vista aèria de la Universitat Autònoma de Barcelona
Vista aèria de la Universitat Autònoma de Barcelona | UAB
Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:11h
La millor universitat del món és l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) per cinquè any consecutiu, segons el rànquing dels analistes en educació superior de QS Quacquarelli Symonds, que arriba a la seva tretzena edició. Comparteixen aquest prestigiós podi dues universitats més dels Estats Units, per aquest ordre: la Universitat d'Stanford i la Universitat de Harvard. En quart lloc, hi trobem la primera europea, la Universitat de Cambridge, al Regne Unit.

Entre les primeres posicions d'aquest llistat hi ha dues universitats catalanes, que també són les primeres de l'estat espanyol: la Universitat de Barcelona (UB), que puja sis llocs en relació a l'any passat i se situa en 160a posició; i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que cau 13 llocs i surt dels rànquing dels dos-cents primers (203è).

A la llista s'hi han inclòs 21 universitats espanyoles, quatre més que l'any anterior. Les que obtenen una millor puntuació, darrere les dues catalanes esmentades, són la Universidad Autónoma de Madrid (210è lloc), Universidad Complutense de Madrid (239è) i Universidad de Navarra (245è).

Pel que fa als centres catalans, n'hi ha dos més: la Universitat Pompeu Fabra, que guanya 12 llocs en relació a l'any passat i se situa al 283è, i la Universitat Politècnica de Catalunya, en 321è (299è el 2015).

Pel que fa a les tendències globals, el cap d'Investigació de la Unitat d'Inteligència de QS, Ben Sowter, ha explicat: “Els rànquings d'aquest any suggereixen que el volum d'inversió determina qui progressa i qui retrocedeix. Els països amb institucions que proveeixen un alt nivell de finançament destinat a fins específics, ja sigui per donacions o provinent de les butxaques públiques, està pujant. Per altra banda, els països europeus occidentals esta proposant retallades en els pressupostos destinats a la investigació i estan perdent terreny en relació als Estats Units i Àsia”.
 

Rànquing íntegre d'universitats