La novel·la tracta sobre el dret a recomençar en la vida, explica Fernández, el senyor del Miracle és un empresari amb alguns problemes molt greus, i tot passant per Solsona, fa parada al Santuari on troba la manera de redreçar la seva vida.
A l'obra té un paper especial el retaule del Miracle, que explica que és un lloc per purificar-se, un lloc on la gent anava a renovar-se vitalment.
Fernández subratlla que el Miracle és un santuari ple d'històries i li ha trobat el punt novel·lesc.
La novel·la té moltes referències amb els temps actuals. S'hi barregen els elements artístics del Miracle.
L'autor conclou que el llibre ens ve a dir que "tots tenim dret a redimir-nos i no a menjar-nos el passat amb patates", i de passada, la novel·la és una excusa per descobrir el Miracle.
El llibre va ser presentat el passat 31 d'agost a la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà.

[despiece]
L'autor
Antoni Fernández Solà (Solsona, 1964) és metge, especialista en medicina interna i expert en malalties de la síndrome de sensibilitat central.
En la seva faceta d'escriptor, té obres publicades com Els contes d'en Guagüiguau, el topògraf de Napoleó i Pandèmia H5N1, a més de diverses publicacions mèdiques.
Muntanyer i corredor. Ha estat al cim de l'Atlas (Tubkal), dels Alps (Montblanc) i de metge a l'expedició solsonina al Muztagata.
Amant de la història i de les històries de casa nostra com aquesta del Santuari del Miracle.
[/despiece]