«Ara toca véncer la crisi i que els catalans puguin dir la seva durant aquesta legislatura»

El convergent Antoni Fernández Teixidó ha volgut transmetre confiança als empresaris aquest dimarts a Solsona

Publicat el 06 de novembre de 2012 a les 21:31
Antoni Fernandez Teixidó Foto: Ramon Estany

 
Aquest dimarts, 6 de novembre, l'Hotel Sant Roc de Solsona ha acollit a les 11 del matí una trobada entre el sector empresarial de Solsona i el diputat per Convergència i Unió, Antoni Fernández Teixidó, que en l’actual legislatura és President de la Comissió Parlamentaria d'Economia, Finances i Pressupost i responsable per CIU de la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost.
La diputada pel Solsonès Mireia Canals ha donat la benvinguda als assistents, una vintena de persones, entre les quals el president del Consell Comarcal, Joan Solà, el diputat provincial Marc Escarré, i el vicepresident responsable de promoció econòmica del Consell, Esteve Algué.
Tot seguit ha iniciat la seva intervenció Antoni Fernández recordant que els empresaris estan vivint el moment més difícil des de la restauració de la democràcia, a causa de la combinació de crisis immobiliària, crisis financera i crisi global. En aquest punt, ha advertit que "650.000 aturats a Catalunya són molta gent" , i ha apuntat a l'afebliment de les PIMES, ja que aquesta crisi "ha matxacat l'instrument bàsic de creació de riquesa i ocupació del país".
Fernandez Teixidó ha culpabilitzat a la manca de finançament de ser la raó fonamental del patiment de les empreses, unes empreses que han crescut gràcies al finançament bancari i dels proveidors però que ha causa de la crisi que n'ha davallat el consum, s'ha reduit la producció, els treballadors i s'ha entrat en un cercle viciós de continuat descens del consum i de les vendes.
El diputat convergent ha lloat l'actitut de moltes empreses, que, abans que esperar que la situació millori, han deixat part del seu patrimoni per fer front a la crisi.
En aquest punt, ha parlat de solucions, advertint que "és una quimera pensar que els polítics farem que arribi finançament a les empreses" , atès que "el sistema financer s'ha hagut de sanejar fent que els bancs comprin deute de l'estat, reduint la capacitat de subministrar crèdit a l'empresa". Amb tot s'ha mostrat optimista i ha reconegut que en els propers 2 o 3 anys millorarà la situació, per que s'ha assolit un cert sanejament del sector financer.
Davant la possibilitat d'un rescat de l'estat espanyol, ha advertit que aquest rescat condicionarà el que pugui passar amb el teixit industrial, però ha afirmat que "no crec que Espanya no demana el rescat per que no vol sinó per que no està segur d'aconseguir-lo".
Fernandez Teixidó ha subratllat que l'element clau per sortir de la crisi és la confiànça, "crec que la capacitat de maniobra del govern per lluitar contra aquesta crisis és relativa", i "per fer tornar la confiànça, cal que el govern hi posi les condicions favorables".
El diputat convergent s'ha mostrat partidari de baixar els impostos per que "si apujem els impostos reduim el consum".
I ha acabat la xerrada exposant que "ara toca véncer la crisi i que els catalans puguin dir la seva durant aquesta legislatura", subratllant que ara no és el moment de parlar de com serà l'estat independent i que "farem el que la majoria democràtica de catalunya vulgui."




Apunt biogràfic
Antoni Fernández Teixidó va  néixer a Barcelona, el 21 de març de 1952. Està casat i té  tres fills.
Economista. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses, Censor Jurat de Comptes, Auditor i  Consultor.
Va ésser  diputat al Congrés dels Diputats pel CDS en dues legislatures (1986-1993) i actualment soc diputat al Parlament de Catalunya per CIU (1999-2010)
Durant els anys 2002 i 2003 va ésser Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Govern de la Generalitat de Catalunya sota la Presidència d'en Jordi Pujol.
En les darreres legislatures ha estat  President de la Comissió Parlamentaria de la Societat de la Informació, President de la Comissió Parlamentaria de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i  i responsable per CIU de la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost.
 
En l’actual legislatura és President de la Comissió Parlamentaria d'Economia, Finances i Pressupost i responsable per CIU de la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost.
 
Milita des de 1993 a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Des de l’any 1996 és  membre del Comitè Executiu i Conseller Nacional. Ha estat President del Consell d'Economia i Finançament de CIU, Vice-secretari d’Economia, Innovació i Treball, Secretari de l’àmbit sectorial d’Economia i Fiscalitat i actualment és el President de la Sectorial d'Economia i Fiscalitat. 
 
Particularment, actiu en la societat civil, és  vice-president  de la Societat d’Estudis Econòmics, soci fundador de l’Institut von Mises, membre del Secretariat de llibergencia i membre del Cercle d’Economia, entre d’altres.  També és vice-president executiu de la Fundació privada del RCD Espanyol. 

La xerrada ha tingut lloc a l'Hotel Sant Roc Foto: Ramon Estany