Butlletí electrònic de Bones pràctiques en gestió de persones a les empreses, nova iniciativa de la Drecera

Amb la premissa que les persones són l’actiu més important de l’empresa, el Consell edita trimestralment el butlletí amb l’objectiu de divulgar i compartir bones pràctiques empresarials

Publicat el 08 de juliol de 2014 a les 16:22
L’estructura del butlletí consta de diversos apartats com notícies, idees-força, reflexions, novetats editorials, bones pràctiques al Solsonès i novetats a La Drecera.
 
Volem agrair la participació de les dues empreses que, des de la humilitat, van compartir alguns exemples de bones pràctiques en gestió de les persones en el seu dia a dia. A continuació reproduïm l’entrevista realitzada a l’Escola de Dansa Solsona.
 
ESCOLA DE DANSA SOLSONA:
 “Per nosaltres, les bones pràctiques comencen amb la contractació de personal del territori”
 
Parlem amb el Martí i la Fina, responsables de l’Escola de Dansa Solsona, en funcionament des de l’any 2012.
 
Quines bones pràctiques destacaríeu a la vostra empresa en la gestió de personal?
Des del primer dia, vàrem tenir clar la importància d’aplicar uns valors seguint criteris d’ètica, transparència, solidaritat i sostenibilitat. Per això, vàrem dissenyar un codi de conducta, que es pot consultar al nostre web.
Aquest codi detalla com ens comportem amb el nostre personal, els clients, els proveïdors i la comunitat. Després vàrem saber que això és part de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE), procés en el qual estem immersos amb l’ajut i assessorament del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, en el marc del projecte Gestió Sostenible Rural.
Però les bones pràctiques no són només l’aplicació d’uns criteris. Procurem comptar amb persones del territori, que disposin de les competències professionals adequades, però també empàtiques, responsables, solidàries i amb cultura de defensa del medi ambient.
La formació contínua dins de l’Escola és un aspecte cabdal, entesa com un element motivador per a les persones que hi treballen, així com un factor d’atracció de talent. Per altra part, ens agrada participar activament en actes solidaris i col·laborar amb entitats socials i culturals.
 
Des del vostre punt de vista, quin és el resultat de l’aplicació d’aquestes pràctiques? Quina valoració en féu?
 
Fa que l’entorn de treball sigui un espai molt còmode, on tots ens hi sentim bé.
Com a resultat de l’aplicació d’aquestes bones pràctiques, en destacaríem la gran implicació del personal i la cultura del compromís, que millora el valor i la missió del nostre projecte. Valorem les aportacions de les persones, els nous projectes o idees, que enforteixen l’Escola i milloren els nostres objectius de qualitat envers els clients.
Des del nostre punt de vista, les persones i el tracte que se’ls dóna és el més important en una empresa.
 
La primera edició del butlletí corresponent al mes de maig va ser tramès per correu electrònic a les empreses de la comarca i rodalies. En el cas que no rebéssiu el primer número i hi estigueu interessats, podeu enviar un correu electrònic a l’adreça  ladrecerasolsones@gmail.com.
 
 
 
La Drecera és un programa dirigit a persones temporalment desocupades promogut pel Consell Comarcal del Solsonès des de 2013 i està subvencionat pel SOC, pel Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/280/2013, de 6 de novembre