
De cada un dels cursos es projectà un vídeo i, mitjançant els seus representants, s’explicaren els fets més rellevants i anecdòtics que han viscut. Entremig es van intercalar diverses actuacions musicals. Així, els de 1r d’ESO van cantar “Tu fas” de Doctor Prats, el Daniel Acuña tocà al piano “Yesterday” i la Raquel Moiceanu cantà “Drag me down”.
L’actuació al piano de Roger Farré i els parlaments dels representants de 2n d’ESO van precedir la sorprenent coreografia que professores, professors i PAS van ballar esplèndidament enmig de l’admiració de tothom.
L'alumnat de 3r d’ESO ens va entretenir amb la projecció en què ells mateixos actuaven representant “Fuenteovejuna”, obra clàssica espanyola on el poble s’uneix per a combatre un “Comendador” corrupte i violador . “Nuvole bianche” fou la cançó que interpretà al piano l’alumne Marc Campus.
Com que els de 4t d’ESO encara eren de viatge al País Basc, només es projectaren unes imatges de com de bé s’ho estaven passant.

La professora Mònica Ledesma feu lliurament dels diplomes a l’alumnat que va participar en el 26è Premi “Protagonista Jove”, promogut pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació.
Si cada un dels cursos de l’Institut va presentar el seu vídeo en què, amb una bona música, es veien diferents imatges i gravacions del que havien fet, no hi podia faltar la projecció del vídeo del PFI (Programa de Formació i Inserció).
El Carles Serena i la Joanna Setó llegiren unes paraules d’agraïment i d’esperança en nom de l’alumnat que el curs 2021-2022 acabarà la seva estada a l'Institut, els de 1r de batxillerat.

L’actuació de la Núria Florensa de 2n de batxillerat, acompanyada a la guitarra clàssica pel professor Joan Miquel Villaró, cantant “Seed” d’Aurora amb fragments en català, aportà un ritme reivindicatiu a l’acte: “Quan ha caigut l’últim arbre / i els rius estan enverinats / no es pot menjar diners, oh, no!”.
La professora Julia Fernádez, en nom de l’equip directiu, es referí a la importància de tirar endavant amb el Pla Lector tenint present que la lectura és un dels fonaments per a la formació escolar.
La projecció dels vídeos del cicle de grau mitjà i del cicle de grau superior precediren el lúcid parlament del director Pep Porredon, el qual començà preguntant-se: “Com el recordarem, aquest curs 2020-2021?”. Com a resposta, expressà: “Segur que per les mascaretes, la distància, les finestres obertes, els grups bombolla, els confinaments i les classes telemàtiques. [...] Hem vist massa cops els vostres ulls tristos quan us hem dit que calia recollir les coses i continuar uns dies des de casa. [...] Però també ha estat el curs de ser imaginatius i fer presentacions online, pràctiques o projectes a l’aula amb els recursos que teníem o classes al pati. [...] Un dels aprenentatges d’aquest curs ha estat ser més autònoms. Vam començar amb més incerteses que seguretats, i ara, mirant enrere, podem dir que no hem fet tot el que voldríem, però hem fet més del que ens pensàvem. I és que potser aprendre és això, adaptar-se als canvis, trobar solucions als problemes, ser creatius per continuar malgrat tot. No perdre la il·lusió…”
Després que el director desitgés un bon estiu a tothom, l’harmoniosa actuació musical del conjunt πítels va complaure els assistents. El Joan Miquel Villaró, el Ramon Cases, el Marc Carulla, el Marcel Comellas i la Laia Vilarrasa ens van delectar amb “Bon dia” (Els Pets) -acompanyats de la professora Glòria-Mireia Montanyà-, “Resistiré” (Duo Dinámico), “Si et quedes amb mi” (Sopa de Cabra), “Escriurem” (Miki Núñez) i van posar el punt final amb “Llença't” (Lax’n’ Busto).
Va ser, en definitiva, una agradable festa de cloenda del curs escolar 2020-2021.
Molt bon estiu a tothom!