El Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona unifiquen les oficines de Turisme

L’oficina de Turisme del Solsonès ampliar el seu horari d’atenció al públic

Publicat el 05 de desembre de 2012 a les 18:24
Gonzàlez i Vendrell, avui en la signatura del conveni de col•laboració a l’Oficina Comarcal de Turisme

A partir d’aquesta mateixa setmana, l’atenció al visitant de Solsona es concentra en un únic punt, a les dependències de l’Oficina de Turisme del Solsonès, ubicada als baixos del Palau Llobera (carretera de Bassella, 1). Després d’uns quants mesos de negociacions, aquesta tarda el president del Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès, Joan Vendrell, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Solsona, Lluís-Xavier Gonzàlez, han segellat el conveni de col•laboració per a la unificació de les dues oficines de turisme de la ciutat. Aquesta decisió respon a la voluntat d’ambdues parts d’optimitzar recursos i millorar l’atenció al turista i el visitant. 
 
Aquest conveni estableix que es concentraran a les mateixes dependències les dues tècniques de turisme del Consell Comarcal i la tècnica municipal, que ja ha iniciat el trasllat des del local de la plaça Major. Igualment, el consistori contribuirà en les despeses de manteniment de l’oficina amb 250 euros mensuals en concepte de manteniment i material, a més d’aportar-hi mobiliari complementari. 
 
Així mateix, es continuaran organitzant actuacions de promoció conjuntes com fins ara, com les visites guiades pel nucli antic solsoní, la participació a les fires, workshops i famtrips, entre d’altres.
 
Tant Vendrell com Gonzàlez s’han mostrat avui satisfets del conveni assolit i que les negociacions hagin arribat a bon port. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme ha destacat l’optimització de recursos que permet aquesta mesura, ja que “les retallades no afectaran ni l’atenció al visitant, ni les polítiques de promoció turística, sinó que es tradueixen en un estalvi en el manteniment i lloguer d’un local”. 
 
La unificació de les oficines de la ciutat també ha de suposar una millora en l’atenció a l’usuari. El president del Patronat Comarcal de Turisme considera que a partir d’ara “el visitant s’orientarà millor, ja que no es confondrà” . A més, per a Vendrell, això suposa un pas més en “un sistema de treball conjunt que ja s’havia iniciat amb la gestió de les visites guiades i la participació en les fires sectorials, aglutinant esforços”.  
 
Dues polítiques de promoció, una sola direcció
 
Gonzàlez també ha posat de relleu el “contacte diari de les tècniques de turisme del Consell Comarcal i l’Ajuntament per treballar en una línia conjunta” . En aquest sentit, el regidor ha recordat que Solsona continuarà seguint les directrius del Pla director turístic, però “de forma paral•lela a la línia que segueix la promoció turística comarcal, perquè van en la mateixa direcció, de manera que convergeixin al màxim”.  
 
En la mateixa línia s’ha pronunciat Joan Vendrell, que ha assegurat que es continuarà treballant conjuntament tant per mitjà del Pla director turístic de Solsona com del Pla de foment turístic del Solsonès que s’està redactant, “tots dos molt ben elaborats”. 
 
El conveni signat aquesta tarda respon, segons destaca Lluís-Xavier Gonzàlez, a les “demandes del sector privat, el turístic i de la restauració” , i està “pensat tant per als turistes, que han d’aportar ingressos a la ciutat i la comarca, com per a les tècniques que ho han de vetllar”.
 
A partir del 2 de gener, l’Oficina de Turisme del Solsonès obrirà també les tardes. L’horari serà de dilluns a divendres de deu a dues i de quatre a set; els dissabtes de deu a una i de quatre a set, i els diumenges i festius, de deu a una. Fins aleshores, les tardes romandrà tancada excepte els dissabtes. 
 
El febrer del 2009 Solsona va obrir a la plaça Major l’Oficina del Nucli Antic i Promoció Turística Municipal aprofitant el desplegament del Pla de barris, per a la qual l’Ajuntament ha pagat un lloguer mensual. L’últim any, el Patronat Comarcal de Turisme ha proposat a l’Ajuntament concentrar els serveis comarcal i municipal. En una reunió del Consell Municipal de Turisme, es va exposar la proposta i els agents privats la van valorar molt positivament, moment a partir del qual es va posar fil a l’agulla a la unificació negociant horaris i aportacions econòmiques. 
 
El tècnic municipal de Promoció Econòmica, que fins ara compartia espai amb la tècnica de Turisme a l’oficina de la plaça Major, s’ha traslladat a les dependències dels serveis tècnics municipals, a la segona planta de la casa consistorial.