Després de la pandèmia, el Konvent de Cal Rosal va viure "un moment de catarsi, de molta creació, cultura i intercanvi". Va ser el moment que hi va arribar Venus Villa, sentint-se "desconnectada" de la seva Barcelona natal. Des d'aleshores i durant cinc anys, ha pogut evidenciar que el Konvent és un espai "de col·lectivitat" on l'art i la cultura se situen al centre, però on també hi ha molta feina "que sovint queda invisibilitzada". És per aquest motiu que l'ha volgut captar i deixar-ne constància a través d'un documental que s'estrena aquest divendres a la plataforma Filmin.
Discurs en suspensió és un documental que obre les portes d'aquest antic convent de monges reconvertit en un laboratori on conflueixen projectes diversos i que, sovint, no tenen cabuda en el circuit cultural institucional. Ho fa des de la intimitat del dia a dia de la vida al Konvent, unint imatges de l'espai i les persones que hi conflueixen i afegint-hi una conversa en off amb la seva àvia, algú que, tot i ser molt diferent d'ella, l'ha influenciada. En el relat, Villa li explica el seu dia a dia al Konvent, creant un diàleg intergeneracional que l'autora considera "molt interessant". "El fet que no s'escolti la meva àvia pot fer que l'espectador escolti la seva pròpia àvia", explica l'autora a l'ACN.
Situat a l'antiga colònia de Cal Rosal, el Konvent va néixer ara fa més de 15 anys. Rosa Cerarols en va ser una de les impulsores i detalla que, malgrat que el projecte va néixer sense un objectiu en concret, amb el temps s'ha convertit en un centre artístic multidisciplinari. "Una manera de viure", assenyala. Per aquest motiu, Cerarols valora que "tenir un documental amb un to íntim com Discurs en suspensió ajuda a poder entrar a la intimitat del Konvent, a les seves entranyes".
El documental s'estrena aquest divendres a la plataforma Filmin. A més de Venus Villa, investigadora audiovisual i escriptora especialitzada en intimitats compartides, la producció del treball compta amb la participació de Marta González Cruz i Lisandro Márquez (so), d'Ildefons Alonso (masterització) i el Joan Manel (disseny gràfic).