El 48,1% dels alumnes que s’han apuntat a la sisena edició de l’Escola d’Estiu per a Persones Emprenedores estan en situació d’atur. Per contra, el 40,8% són persones ocupades i un 11,1% joves estudiants. Del total, la majoria tenen entre 30 i 40 anys, seguit pels més joves –d’entre 18 i 25- i per la franja dels 40 a 50 anys.

Aquesta és la tendència dels últims anys del cicle, que ha donat el tret de sortida aquest dilluns, i que cada vegada més es planteja com una manera de buscar respostes a la crisis econòmica i excavar en noves idees de negoci.
Els 27 alumnes que assistiran a les sessions de l’Escola fins el divendres 11 de juliol procedeixen la majoria del Berguedà, tot i que també hi ha alumnes del Bages i del Baix Llobregat, ha explicat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.
Pel que fa a l'objectiu del curs, el gerent de l’ADBerguedà, Eduard Barcons, i el responsable del programa e+i de la FUB i professor de l’Escola, Marc Bernadich, han coincidit aquest dilluns en la primera sessió en la necessitat que els alumnes desenvolupin i perfeccionin la seva idea de negoci, ja que només així obtindran una bona acollida en el mercat laboral.
Durant les següents sessions, l’assessor tècnic tributari Joan Camps detallarà els tràmits administratius, fiscals i laborals que ha de fer l’emprenedor; el consultor en àrea estratègica i màrqueting i professor de la FUB, Francesc Rufas, donarà a conèixer les necessitats de desenvolupar un pla de màrqueting, d’operacions i financer; i durant l'última classe es desenvoluparà un pla estratègic personal de cara a la recerca de clients o de feina. A més, aquest any també s’ha organitzat una sessió oberta d’intercanvi d’experiències amb empresaris que es realitzarà dimecres 2 de juliol.