L'exportació alimentària als Emirats Àrabs es quadruplica des del 2010

Les exportacions catalanes totals passen dels 265 als 530 milions d'euros el 2014

Publicat el 27 de desembre de 2015 a les 14:10
Les exportacions catalanes en el sector alimentari als Emirats Àrabs s'han quadruplicat entre el 2010 i el 2014. Segons les dades facilitades per la Cambra de Comerç de Barcelona aquest diumenge, el 2010 s'exportava per valor de 44 milions d'euros i durant el darrer any es va exportar per valor de 167 milions d'euros.

Aquestes dades són degudes al 80% de dependència alimentària que tenen als països del Golf, on el poder adquisitiu de la població ha augmentat i ha permès que també s'incrementi el consum. En aquest sentit, Espanya és el vuitè proveïdor dels EAU en el mercat de fruites i verdures.

En les exportacions totals, la xifra també ha augmentat i ha passat dels 265 milions d'euros de fa cinc anys als 530 milions al 2014. Pel que fa a les importacions, l'any 2014 van ser de gairebé 100 milions.

La Cambra de Barcelona organitza missions a l'exterior o entrades a les fires sectorial més destacades i facilita així l'entrada al mercat internacional. En aquest sentit, entre el 21 i el 25 de febrer, diverses empreses catalanes participaran en la Fira Gulfood de Dubai, dedicada al sector alimentari, de la mà de la Cambra de Barcelona.