La segona joventut de Lewandowski encarrila el triomf del Barça contra l'Alabès

El conjunt blaugrana en fa prou amb un hat-trick del polonès per resoldre el duel a Mendizorrotza (0-3) i arriba a l'aturada de seleccions amb el debat a la porteria com a deures per fer

GZNxNaGW0AAlxHY(1)
06 d'octubre de 2024, 18:11
Actualitzat: 07 d'octubre, 8:57h

Lewandowski viu una segona joventut. El davanter de 36 anys ha encarrilat el triomf del Barça contra l'Alabès (0-3) amb un hat-trick en mitja hora i un lideratge renovats. No és un partit aïllat. Amb l'arribada de Flick, el polonès ha tornat a engreixar l'eina — amb 10 gols va destacat com a màxim golejador de la lliga— i ha passat de figura altiva i narcisista enfrontada a Xavi — el català va demanar el cap com a condició de quedar-se— a figura paterna pels joves, amb cura especial de Lamine Yamal.

Després de l'estirada d'orelles per les rotacions, el Barça ha sortit amb un onze més reconeixible. Només han descansat Koundé, que fins ara havia jugat cada minut, i Èric Garcia. El descans li ha durat poc al català, que ha hagut de rellevar Ferran Torres per lesió al minut cinc de partit. Ha estat l'únic contratemps dels blaugrana en una primera part molt solvent en què la connexió entre Raphinha i Lewandowski ha ensorrat qualsevol voluntat dels vitorians. Al minut 7, el brasiler ha centrat una falta lateral que el polonès ha rematat a plaer. A l'equador, Raphinha ha accelerat un contraatac per servir el segon a Lewandowski. El tercer arribaria per inèrcia.

A partir d'aquí el joc del Barça s'ha fet espès. L'Alabès es podria haver reenganxat al partit, però els dos gols que ha fet, un abans del descans i l'altre al tram final, s'han anul·lat per fora de joc. No res. Ha reculat la pressió i ha tornat la mirada llarga de Flick, que amb el partit resolt ja pensa en com millorar l'equip després de l'aturada de seleccions. Ansu Fati ha tingut minuts — l'ha tingut per estrenar-se— i De Jong ha tornat a l'equip com a interior: el mig centre és per Casadó. Fins i tot ha fet descansar a Lamine Yamal, que ha brillat menys que de costum.

El conjunt blaugrana marxarà a l'aturada de seleccions líder amb les victòries sense patir com a tònica i la millora de les versions individuals consolidades. El debat sobre qui ha de ser el porter titular marcarà les setmanes vinents, després que Iñaki Peña no hagi convençut i Szczęsny guanyi ritme. El porter polonès ha arribat per la recomanació de Lewandowski, una mostra més de la nova implicació del jugador insígnia blaugrana. I tornarà Dani Olmo, a qui contra tot pronòstic no s'ha trobat a faltar.