El PEHOC reconeix una desena de treballs de cicles i batxillerat

Aquest cap de setmana s'han entregat els Premis Salvador Reixach

Publicat el 07 d’octubre de 2024 a les 09:52

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició dels Premis Salvador Reixach. Es tracta del primer dels dos reconeixements anuals que l'entitat fa als millors treballs de recerca de cicles formatius i batxillerat. En aquest cas es contemplen treballs relacionats amb l'àmbit de les humanitats, social o artístic; mentre que en els Premis Jordi Pujiula que s'entregaran també aquest mes d'octubre a Olot valoren treballs de l'àmbit tecnològic i científic.

Els Premis Salvador Reixach s'han entregat en una gala al pavelló municipal de Santa Pau. Ha estat aquest dissabte i s'ha comptat amb la participació de 52 treballs i desenes d'alumnes vinguts d'arreu de Catalunya. En total s'han entregat deu guardons.

En l'àmbit de batxillerat, en la modalitat de II República, Guerra Civil i franquisme el premi ha estat per "Les dones de Lloret de Mar durant el franquisme" de Lucía Martínez. En la modalitat de Ciències Socials s'ha reconegut el treball fer per Paula Portella sobre la família Portella de Banyoles. En Arts i disseny, Laura Freixas ha guanyat el premi per un treball sobre les sals de plata i la fotografia anaòligca. I en últim lloc, la modalitat Humanitats se l'ha emportat Tura Masias pel treball "Descosint Frankenstein".

En l'àmbit dels cicles formatius, hi ha hagut un premi ex aequo a la modalitat d'Arts, Comunicació i Moda per a Laura Lin pel treball "Observation game, where is the anchor?" i per a Irene Casals per un projecte sobre el Festival Temporada Alta. En Emprenedoria social i d'empresa, al premi se l'ha emportat Quim Riera, Arnau Casadevall i Jordi Giralt per un treball sobre l'empresa JAG EGGS SL de producció d'ous de gallina. I Doraya Izmar, Àstrid Slagado i Dilpreet Kaur han estat els guanyadors de la modalitat Anàlisi i Gestió pel treball "DAS BISCUITS SL".

També s'han entregat tres premis especials al millor treball de temàtica educativa per un projecte sobre l'educació a través de la dansa fet per Jana Calafell; el millor treball comarcal ha estat per Aniol Sucarrats sobre el descarrilament del tren d'Olot l'any 1946; i el millor treball biogràfic ha estat per Núria Planells pel projecte "L'avi Quim, una joventut robada".

Tots els premiats han rebut un xec de 500 euros gentilesa dels patrocinadors de la gala, a més d'un trofeu de fusta amb el logotip del PEHOC. El pròxim 26 d'octubre la Sala Torín d'Olot acollirà el segon reconeixement anual que fa l'entitat garrotxina a treballs finals de cicles i batxillerat: els Premis Jordi Pujiula.