Seria el primer que es fabricaria a Catalunya i es preveu que el vehicle compti amb una autonomia d'entre 500 i 700 km. Això suposaria una millora respecte als vehicles interurbans elèctrics que hi ha avui dia. L'autocar tindrà entre 55 i 59 places.
De moment, s'han mesurat diversos paràmetres per telemetria dels vehicles en les rutes que haurà de fer l'autocar quan estigui en fase de proves. Aquests paràmetres s'han inclòs en un model de simulació, mentre que s'han introduït dades relatives a la carrosseria (com ara el pes o l'aerodinàmica), al xassís (quina dimensió tindrà la pila de combustible d'hidrogen i les bateries) i a les condicions meteorològiques. Totes les variables s'utilitzen per definir el millor disseny.
De fet, el disseny i la construcció és obra de l'empresa especialitzada en bateries elèctriques QEV Technologies i l'empresa Beulas d'Arbúcies. Per la seva banda, Teisa provarà l'autocar quan estigui enllestit.
Tres escenaris de prova, tots sortiran d'Olot
S'han dissenyat tres escenaris a partir de quatre recorreguts que s'aniran combinant per comprovar l'autonomia del vehicle. El punt de partida sempre serà Olot i es preveu fer un primer servei fins a Barcelona, a l'estació generadora d'hidrogen verd que hi ha a la Zona Franca per carregar-lo. A partir d'aquí es faran recorreguts diferents en funció de l'autonomia que es vulgui comprovar.El primer té 600 km i unirà Barcelona i Olot tres vegades passant per Banyoles en dues ocasions i el tercer viatge serà per Amer. El segon escenari serà de 530 km i també unirà Barcelona amb Olot, però en aquesta ocasió es passarà pels túnels de Bracons.
En l'últim dels casos de prova, el bus anirà d'Olot a Barcelona passant per Banyoles, carregarà d'hidrogen i la tornada serà fins a Olot. D'allà es faran dos serveis més curts per anar a Girona i tornar. En aquest cas el traçat serà de 415 km. Amb aquests diferents escenaris es vol testejar l'autonomia que tindrà el vehicle.