La Guia Repsol premia La Moixina i l’Hostal dels Ossos

Els dos restaurants garrotxins han rebut una distinció per la seva cuina tradicional

Publicat el 12 de novembre de 2024 a les 10:48
Actualitzat el 12 de novembre de 2024 a les 16:05

La Guia Repsol ha celebrat aquest dilluns a Còrdova una nova entrega del guardó més jove que atorga la guia gastronòmica. Es tracta dels Soletes, una distinció que s’entrega des del 2021 a diferents àmbits de la cuina. En quatre anys, s’han celebrat deu gales d’entrega que han valorat diferents tipus de negocis de la restauració com per exemple els bars estiuencs, de nuclis antics o de carretera, entre altres.

Aquesta vegada la Guia Repsol ha premiat els restaurants “amb solera” i ha premiat dos establiments garrotxins. Es tracta del Restaurant La Moixina i el Restaurant Hostal els Ossos. Els dos establiments garrotxins han estat entre els 300 premiats en aquesta edició que ha volgut “homenatjar la tradició i reivindicar tant els negocis clàssics que han resistit el pas del temps com l’impuls dels més joves que han decidit apostar per el que és autèntic”, segons indica l’organització.

La Moixina i Els Ossos han estat dos dels 35 negocis catalans que han rebut la distinció aquest dilluns. El guardó vol posar en relleu aquells restaurants que no apareixen entre els grans reconeixements que atorga la Guia Repsol, els anomenats “Sol”. A la Garrotxa, només hi ha dos establiments que en tenen: Les Cols amb tres Sols Repsol i Ca l’Enric amb dos.

No és la primera vegada que un establiment garrotxí s'emporta un Solete. En altres edicions també es va premiar La Barrra d'en Regue, la Pastisseria Ferrer i la Nevateria d’Olot, en aquests dos últims casos es valoraven les recomanacions dels cuiners més reconeguts i les xefs Martina Puigvert i Fina Puigdevall van atorgar la seva valoració a les dues pastisseries olotines.