Les obres de remodelació de l'Estadi Municipal d'Olot començaran al gener

En una primera fase, es construirà l'edifici que acollirà els nous vestidors i que se situarà fora del recinte de l'actual estadi, i més endavant està prevista la remodelació completa de les graderies

Publicat el 28 de novembre de 2013 a les 14:15
El nou edifici de vestidors se situarà entre la tribuna i el carrer de l'Estadi. Foto: Ajuntament d'Olot

Quan la Unió Esportiva Olot va aconseguir l’ascens a Segona divisió B, tant l’Ajuntament com el club van tenir clar que calia convertir l’Estadi Municipal en una instal·lació moderna, adaptada a la categoria i preparada per si mai l’Olot assoleix cotes més altes. Per això, de les dues bandes es va començar a pensar en la remodelació d'un estadi que en 59 anys d'història no ha patit reformes significatives.


L’alcalde, Josep Maria Corominas, ha explicat avui que la situació econòmica farà que el projecte s’hagi de tirar endavant a poc a poc i per fases, però que el compromís de la ciutat és completar la reforma de l’estadi. De moment, la primera intervenció que es farà serà la construcció dels nous vestidors. L’actual caseta, situada en una cantonada, impediria completar una anella de graderies, que és la intenció final de l’Ajuntament, i per tant, s’ha optat per canviar-ne l’ubicació.

Miquel Àngel Zarza, regidor d’Urbanisme, ha anunciat que les obres començaran a finals de gener. Després de valorar si era possible mantenir la ubicació de l’Estadi i comprovar que sí, la primera fase s’iniciarà amb la construcció d’un edifici annex a l’estadi, a la banda de tribuna, on hi haurà els vestidors dels jugadors. El pressupost per a aquesta primera intervenció és de 240.000 euros. Més endavant, i amb un pressupost similar, es condicionarà l’edifici amb totes les instal·lacions necessàries, com un vestidor per a l’àrbitre o la sala de premsa. La segona fase serà la més costosa, i suposarà una remodelació de les graderies perquè disposin d’entre 5.000 i 6.000 localitats. De moment, però, no hi ha ni data ni pressupost. Zarza ha explicat que tot dependrà de la situació econòmica i de la trajectòria esportiva que segueixi el primer equip de la Unió Esportiva Olot.

El president de la Unió Esportiva Olot, Joan Agustí, ha agraït la valentia de l’Ajuntament d’apostar per aquest projecte, que creu que era necessari després de tants anys sense reformes, i s’ha mostrat convençut que l'estructura resultarà rendible a la ciutat. Sobre la nova capacitat de l’estadi, ha assegurat que, si mai s’assoleix la Segona A, 5.000 espectadors és el nombre ideal per a un club com l’Olot. Ha confessat que s’emmirallen en clubs de Segona de ciutats amb un nombre d’habitants semblant a Olot, i ha posat d'exemple el Mirandés, que té una massa social d’uns 3.000 socis i que en partits concrets reuneix fins a 5.000 persones al camp.

 

Aquest és el model d'estadi amb què treballa l'Ajuntament. Foto: Ajuntament d'Olot