Les proves han començat a les nou del matí amb l'examen de Llengua Castellana i Literatura. Avui també hauran de superar el de Llengua Catalana i Literatura i algunes assignatures de modalitat com per exemple Química, Dibuix Tècnic o Economia.
Cinc exàmens obligatoris i tres de voluntaris
Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d'un total de cinc exàmens (català, castellà, llengua estrangera, filosofia o història i una matèria de modalitat), i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d'estudiants on poden presentar-se a un màxim de tres assignatures de modalitat.

L'Institut Montsacopa és la seu dels exàmens de selectivitat pels estudiants de la Garrotxa. Foto: Martí Albesa
Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d'aquesta fase general és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d'accés a la universitat. Amb les dues millors qualificacions de la fase específica, es calcula la nota d'admissió que pot arribar fins als 14 punts.
Resultats, el 29 de juny
Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 29 de juny per internet al portal https://accesnet.gencat.cat. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat.
A tot Catalunya, 32.224 estudiants estan convocats a les proves d'accés a la universitat (PAU). Hi ha 152 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 18 poblacions: Barcelona, Vic, Bellaterra, Sabadell, Igualada, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Mataró, Canet de Mar, Girona, Olot, Figueres, Lleida, La Seu d'Urgell, Tarragona, Reus i Tortosa.

Llengua i literatura castellana ha estat el primer dels exàmens de selectivitat. Foto: Martí Albesa