Olot aborda com ens adaptem davant les invasions biològiques

Amb una conferència de Joan Pino Vilalta, doctor en biologia, professor d’ecologia de la UAB i subdirector del CREAF, que tindrà lloc aquest divendres, 27 d'abril, al Casal Marià

Publicat el 26 d’abril de 2018 a les 09:24
Actualitzat el 27 d’abril de 2018 a les 09:38
L'Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa es pregunta aquest divendres, 27 d'abril, "Què hem de fer amb les invasions biològiques?", una qüestió que abordarà Joan Pino Vilalta, doctor en biologia i professor d’ecologia de la UAB –a més de subdirector del CREAF–, a les set del vespre al Casal Marià, en un acte organitzat pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública d’Olot (SIGMA) i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

Les invasions biològiques són un component important de l’anomenat canvi global i sovint constitueixen una amenaça seriosa per a la conservació de la biodiversitat. Tanmateix, no hi ha un consens total sobre què cal fer davant d’aquestes invasions.

L’eradicació –i fins i tot el control– de les més antigues o esteses és pràcticament impossible pel cost i per l'esforç que cal esmerçar-hi. Algunes constitueixen els anomenats nous ecosistemes i la seva desaparició podria ser fins i tot contraproduent. Tanmateix, cal una estratègia per assegurar que el nombre d’espècies invasores no augmenti o fins i tot es redueixi. La conferència, doncs, pretén debatre sobre aquests aspectes i presentar els fonaments de la futura xarxa d’alerta de les espècies exòtiques de Catalunya (EXOCAT).