
Quasi la meitat dels estudiants que al juny del 2013 van acabar un cicle formatiu, a dia d'avui estan treballant. Un 36% dels graduats té feina i un 10% més compagina un lloc de treball amb estudis superiors. El percentatge d'ocupació entre aquest col·lectiu ha crescut respecte el 2012 i ha tornat als nivells que estava al 2008, quan va començar la crisi econòmica. Només un 10% dels graduats està en situació d'atur.
La millora també es nota amb els sous que perceben els exalumnes, ja que entre els graduats torna a haver-hi un petit percentatge que cobra entre 1.200 € i 1.500 €. Aquesta franja històricament sempre havia existit, però el 2012 va desaparèixer de les estadístiques.
Les dades les ha facilitades l'institut La Garrotxa, un dels centres que ofereix més estudis de Formació Professional a la comarca. Segons els números presentats, un terç dels qui treballen han trobat la feina gràcies a l'institut, ja sigui quedant-se a l'empresa on van realitzar les pràctiques laborals o a través d'un contacte que els va facilitar algun professor.
"Treballarem per potenciar la borsa de treball", ha assegurat el subdirector de FP del centre, Jordi Antiga. L'estreta relació que mantenen amb les empreses del territori ajuda que el percentatge d'ocupació dels graduats en FP a la comarca sigui superior al del conjunt de Catalunya.
Creació d'un Grau Mitjà d'elaboració de productes alimentaris
Precisament, la demanda empresarial ha empès l'institut a posar en marxa un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'elaboració de productes alimentaris. Es farà en modalitat dual, o el que és el mateix: una part de les assignatures s'impartiran a la pròpia empresa on l'estudiant estigui en pràctiques remunerades.
Pel director del centre, Albert Bramon, les dades demostren que "la FP funciona". Encara cal treballar, segons Bramon, en eliminar la vella mentalitat que "la Formació Professional són estudis de segon ordre". De fet, el subdirector de FP assegura que "la franja de llocs de treball més necessaris són els lligats a la Formació Professional".
